Iluminat public cu LED, pe fonduri europene

Iluminat public cu LED, pe fonduri europene

Dimensiune text

 

 

Săptămâna aceasta, Romanul va primi vizita specialiștilor în proiecte europene pentru a vedea dacă administrația locală îndeplinește condițiile pentru a primi finanțarea pentru modernizarea iluminatului public din oraș. În conferința de presă săptămânală, primarul Lucian Micu a declarat luni, 15 iulie, că vizita în teren va avea loc săptămâna aceasta, semn că celelalte etape au fost depășite și, dacă se va trece și de aceasta, contractul de finanțare va putea fi semnat.

„Vineri, pe 19 iulie, așteptăm vizita în teren de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în ceea ce privește iluminatul public, acel proiect care va moderniza iluminatul public de pe raza municipiului Roman. Pe lângă înlocuirea lămpilor pe LED, cel mai important, din punctul meu de vedere, este realizarea acelui sistem de telegestiune, care permite un control mul mai bun și o eficientizare a consumului de energie necesar pentru iluminatul public de pe raza municipiului Roman”, a declarat primarul Lucian Micu.

În momentul de față, toate intervențiile în ceea ce înseamnă iluminatul public de pe raza municipiului Roman se realizează prin intermediul Direcției Municipal Locato, iar edilul se declară mulțumit de modul de rezolvare a situațiilor din teren: „Din punctul meu de vedere, stăm foarte bine în ceea ce privește numărul de intervenții. E drept că am avut un început de an în care am lucrat mai în forță, dar în momentul de față avem undeva în jur de 10 – 15 intervenții pe săptămână, în funcție de solicitările care se fac sau de verificările pe care le fac colegii noștri”.

Primăria municipiului Roman a depus, în 2018, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, proiectul „Creşterea eficienţei energetice şi extinderea sistemului de iluminat public din Municipiul Roman”. Obiectivele principale ale proiectului sunt: înlocuirea lămpilor cu un consum ridicat de energie electrică cu iluminat prin utilizarea unor lămpi cu eficienţă energetică ridicată, durată mare de viaţă şi asigurarea confortului corespunzător (LED), reabilitarea instalaţiilor electrice, achiziţionarea şi instalarea unui sistem de telegestiune a iluminatului public, modernizarea sistemului de iluminat public la 4.899 de corpuri de iluminat și extinderea sistemului cu 384 stâlpi, precum și utilizarea surselor regenerabile de energie. Valoarea totală şi eligibilă a proiectului, inclusiv TVA, este de 21.526.988,03 lei, iar durata totală de implementare a proiectului este de 43 de luni.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Doru Mihaescu 1 an

    Util proiect. Felicitari si succes ! Pe de alta parte, nu uitati, de Casa Celibidache ! Daca nu se poate relua, cu mai multe argumente si cu mai mult sprijin intern si extern, proiectul cu fonduri europene, incercati obtinerea de fonduri prin Programul SEE Norvegia, 2014-2021, sectiunea privitoare la patrimoniul cultural. Adaugati subscriptia publica si contributia Primariei Municipiului Roman. Va rog frumos !