Articol publicat în data de: mie, 25 Ian 2012
Social | de către Teo RusuÎl conducea alcoolul

Legea și acțiunile polițiștilor nu-i descurajează pe unii dintre conducătorii auto, care vor să-și încerce limitele urcînd băuți la volan.

 

Așa s-a întîmplat și în dimineața de 24 ianuarie, în jurul orei 6.42, cu un bărbat din municipiul Roman. O patrulă de polițiști din cadrul Serviciului Rutier Neamț l-a depistat pe Gheorghe A., de 51 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihai Viteazu, din municipiul Roman, avînd o concentrație de 0,80mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sînge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sînge.

În anul 2011, 11 accidente rutiere grave s-au produs din cauza consumului de alcool la volan, iar polițiștii au dat peste 400 de sancțiuni din cauza alcoolului.

 

Lasă un comentariu

XHTML: Html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>