Prima paginăReligie

Iezii iau locul mieilor de Paște

Dimensiune text

Pregătirile pentru sărbătorile pascale sînt în linie dreaptă pentru credincioșii catolici.

 

 

Mai sînt patru zile pînă cînd aceștia vor sărbători Paștele și gospodinele au luat cu asalt Piața Mare din Roman pentru a face cumpărăturile. Ouăle sînt cele mai căutate pe piață, atît pentru preparatele și dulciurile specifice sărbătorilor, cît și pentru că ele vor fi vopsite și încondeiate pentru masa de Paște. Comercianții de ocazie au adus la vînzare ouă la prețuri de 0,5 și 0,6 de lei. Mieii au fost scumpi la vedere marți, 3 aprilie, în zi de tîrg.

Cei care renunță la carnea de miel pentru cea de ied pot achiziționa iedul la prețul de 23 lei kilogramul. Dacă gospodinele nu vor să mai trudească la frămîntatul cozonacilor, magazinele și patiseriile le vin în ajutor. Acestea preiau zilnic comenzi pentru tradiționalele dulciuri de Paște – cozonacul și pasca. Prețurile acestor produse variază în funcție de ingredientele folosite. Cozonacii pot fi achiziționați la prețuri cuprinse între 9,5 și 15 lei, iar păștile – între 18 și 20 lei.

„Avem foarte multe comenzi pentru pască și cozonac. Multă lume preferă să cumpere aceste produse decît să le facă în casă, din lipsă de timp sau pentru că nu au îndemînarea necesară să le facă”, a spus o vînzătoare. Aceste produse tradiționale sînt comandate chiar și pentru cei vor sărbători Paștele departe de casă. „Am primit comenzi pentru cozonaci și pască, făcute de rude pentru cei care nu pot veni acasă de Paște, dar vor să simtă românește aceste sărbători”, a mai spus vînzătoarea magazinului SC Morărit Panificație Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 0