Ierarhia absolvenţilor de clasa a VIII-a la admiterea în licee

Ierarhia absolvenţilor de clasa a VIII-a la admiterea în licee

În iulie, absolvenţii românii pot fi admişi pe loc în şapte universităţi britanice
POMPIERII CAUTĂ COLEGI
Locuri la facultate și pentru bacalaureații de toamnă

 

ierarhie7cJoi, 7 iulie, ierarhia absolvenţilor clasei a VIII-a din Neamţ, în funcţie de media de admitere la liceu, a fost publicată pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ.

Ca şi la Evaluarea Naţională, prima în top este Miruna Mihaela Ignat, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” (CNRV) din Roman, cu media de admitere 9,98, după ce a avut singurul 10 din judeţ la Evaluarea Naţională şi 9,94 media anilor de gimnaziu.

Între primele 14 medii de admitere din judeţ, trei sunt ale unor elevi ai CNRV (Miruna Mihaela Ignat – 9,98, Erika Andreea Onofrei – 9,94, Radu-Andrei Ghiţă – 9,90), alte două aparţinând unor elevi ai Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din Roman (Iustin Pericică şi Eliza-Elena Donici, ambii cu media de admitere 9,90).

Nu mai puţin de 30 de elevi din judeţ au avut media 10 în cei patru ani de gimnaziu (ei ocupând în topul admiterii locuri de la al doilea – Andrei-Nicu Dandu Pop, de la Școala nr. 1 Bicaz Chei, cu 9,95 la Evaluarea Naţională -, până la al 772-lea – Clara Ioana Alucăi, de la Școala Topoliţa-Grumăzeşti, cu 8,68 la Evaluarea Naţională). Între cei 30 se numără cinci elevi de la şcoli din Roman şi zonă: Eliza-Elena Donici (Școala „Vasile Alecsandri” Roman, locul 12 în topul admiterii, cu media de admitere 9,90), Octavia-Elena Hriscu (CNRV, locul 36 cu media 9,81), Roxana-Adela Enăşoaie (Școala Gherăeşti, locul 57 cu media 9,75), Ioan-Paul Samson (CNRV, locul 109 cu media 9,62) şi Ovidiu Andrei Lazăr (Liceul cu Program Sportiv Roman, locul 186 cu media 9,49).

Anul acesta, la fel ca anul trecut, media la Evaluarea Naţională contează la admiterea la liceu în proporţie de 75%, iar media generală din gimnaziu, 25%.

Lista integrală a ierarhiei judeţene poate fi consultată accesând acest link pe siteul ISJ Neamţ.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!