Idei de afaceri de la elevi

Cele mai bune planuri de afaceri administrate de elevi participă la concursul Bussines Plan.

La Colegiul Tehnic „Petru Poni” a fost desemnată vineri, 14 martie, firma de exerciţiu care va participa la concursul celor mai buni elevi afacerişti din judeţ. Din juriul care a apreciat modul în care elevii au ştiut să înfiinţeze, în mediul virtual, o firmă şi să o transforme într-o afacere prosperă, a făcut parte, pe lângă profesorii de specialitate, şi un reprezentant al mediului de afaceri, Loredana Andrici, şef Hotel Roman. Proiectul care va fi prezent la Piatra Neamţ la concursul celor mai bune firme de exerciţiu din judeţ propune extinderea afacerii firmei de service auto „Sprint service” cu înfiinţarea unui cinematograf, astfel încât, în timpul cât li se repară maşina, clienţii service-ului să poată intra la un film.

„Activitatea firmelor de exerciţiu face parte din pregătirea elevilor de liceu de la profilul economic. Firma care va merge la Piatra Neamţ este administrată de elevii de la clasa a XI-a A, coordonaţi de profesoara Cristina Juravle. În cadrul firmei de exerciţiu, elevii îndeplinesc tot ceea ce ar trebui să facă angajaţii unei firme reale, de la studiu de piaţă, operaţiuni financiar-contabile, decizii manageriale. Toate funcţiile din firmă, de la manager de firmă la ultimul angajat, sunt ocupate de elevi. Ei lucrează, de asemenea, în mediul virtual, cu alte firme de exerciţiu, care se ocupă de aprovizionare, de exemplu, sau către care îşi livrează produsele, în cazul în care obiectul de activitate îl reprezintă producţia unor bunuri. Scopul acestor firme este de a-i obişnui pe elevi cu mediul economic şi de a-i face să-şi însuşească abilităţile necesare de tehnician în domeniul economic, specialitate cu care vor termina liceul”, a spus profesoara Dana Păiuş, director adjunct al Colegiului Tehnic „Petru Poni”.

Loredana Andrici, reprezentanta mediului economic real, a apreciat ideile cu care liceenii au venit în concurs şi le-a făcut, în acelaşi timp, sugestii, bazate pe experienţa din economia reală, legate de adaptarea capacităţii cinematografului la numărul de clienţi ai firmei de reparaţii. Concursul „Bussines PLan” la care vor fi prezenţi şi elevii de la „Petru Poni” se adresează tuturor liceelor cu specializări din domeniul economic. Cea mai bună firmă de exerciţiu din judeţ va participa, apoi, la competiţia naţională.


COMENTARII

WORDPRESS: 0