Icoanele pictorului Cristinel Ionel Prisacaru, în expoziție la Piatra Neamț

Artistul plastic Cristinel Ionel Prisacaru (foto) va organiza, la Piatra Neamț, pe 15 martie, la Galeriile de Artă „Lascăr Vorel”, a cincea expoziție personală.

 

 

Absolvent al secției Artă Murală a Facultății de Arte Plastice, Decorative și Design din cadrul Universității de Artă „George Enescu” din Iași și membru al Uniunii Artiștilor Plastici din 2010, pictorul Cristinel Ionel Prisacaru, în vîrstă de 32 de ani, născut la Roman, va prezenta publicului nemțean forța sacrului în culori.

Cele 25 de icoane care vor alcătui expoziția vor arăta atît echilibrul compoziției propriilor lucrări, realizate în tehnici diverse – tempera pe pînză și lemn, acrilic pe pînză, mozaic -, cît și forța creatoare a artistului plastic.
Expoziția este realizată și dedicată sărbătorilor pascale din acest an și va cuprinde 25 de icoane pe care le-am lucrat, în ultimii cinci ani, în diverse tehnici. Atracția expoziției va fi icoana patinată, amintind de icoanele vechi, autentice. Expoziția este cu vînzare și va deschisă publicului pînă la sărbătorile de Paște„, a declarat pictorul Cristinel Ionel Prisacaru, profesor la Cercul de pictură din cadrul Clubului Copiilor și Elevilor Roman.

Pictorul romașcan se preocupă nu numai cu pictura de icoane, dar și de domeniul picturii bisericești, Cristinel Ionel Prisacaru fiind și absolvent al Școlii de pictură bisericească din cadrul Patriarhiei Române.


COMENTARII

WORDPRESS: 0