Prima paginăEconomie

Iarna vine. Terasele se închid. Primăria nu mai percepe taxe pentru terase!

Iarna vine. Terasele se închid. Primăria nu mai percepe taxe pentru terase!

Dimensiune text

 

Proprietarii de restaurante, cafenele și baruri care au închiriat teren pentru terase nu vor mai plăti chirie la Primărie. Deși sezonul estival s-a încheiat și terasele se închid, măsura se va aplica începând de la 1 octombrie și va fi valabilă până de Revelion. Proiectul de hotărâre este inițiat de viceprimarul cu atribuții de primar Roxana Iorga și a fost pe ordinea de zi a unei ședințe de îndată a Consiliului Local de marți, 29 septembrie, probabil o urgență în prag de toamnă.

În motivarea proiectului de hotărâre se precizează faptul că agenții economici au fost nevoiți să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, astfel încât numărul meselor de pe terase a fost limitat, pentru a se putea respecta distanțarea dintre clienți. Reamintim că terasele sunt deschise de prin lunile mai-iunie.

„Pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, au fost luate o serie de măsuri de prevenție la nivel național menite să asigure protecția tuturor cetățenilor, iar una dintre acestea se referă la activitatea agenților economici deținători de terase amplasate pe domeniul public. Aceștia au obligația de a se asigura, printre altele, că normele de distanţare fizică sunt aplicate în mod eficient şi că se evită pe cât posibil interacţiunea fizică cu şi între clienţi (cu respectarea unei distanţe de minimum 2 m între ocupanţii scaunelor meselor alăturate), fiind obligații să permită unui număr de maximum 6 clienţi să ocupe o masă, cu condiţia respectării unei distanţe de 1,5 m între persoane. În aceste condiții, activitatea agenților economici care au încheiat contracte de închiriere a unor terenuri proprietate publică a municipiului Roman pentru activități de comerț și activități diverse a fost grav afectată”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Consiliul Local Roman.

Astfel, aleșii locali au decis ca, începând de pe 1 octombrie 2020 și până târziu în iarnă, agenții economici să nu mai plătească taxe pentru terase. Din luna mai și până acum, agenții economici nu au fost scutiți de plata acestor dări. Acum, terasele se închid, pentru că vine iarna. Și agenții economici nu vor mai plăti taxe pentru terasele pe care oricum le închid! Urmează să vedem anul viitor, când se redeschid terasele, dacă se vor mai percepe taxe pentru terase sau anularea acestora se va face tot târziu în toamnă, când se închid.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0