Prima paginăSocial

Iarna nu ne ia prin surprindere, dar drumurile se deszăpezesc în funcție de importanță și nu când viscolește

Iarna nu ne ia prin surprindere, dar drumurile se deszăpezesc în funcție de importanță și nu când viscolește

Dimensiune text

deszapezireMiercuri, 21 decembrie, la Prefectura Neamț a avut loc o ședință cu toți factorii implicați în activitățile de deszăpezire. Chiar dacă zăpada nu și-a făcut încă simțită prezența, autoritățile spun că sunt pregătite să intervină. Totuși, cetățenii trebuie să știe că pe drumurile județene se va interveni în funcție de prioritate, iar pe timp de viscol utilajele de deszăpezire nu intervin.

Prefectul Niculina Dobrilă spune că stocurile de material antiderapant sunt asigurate la acest moment. „Pentru a preveni apariţia unor blocaje în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă, în luna noiembrie o Comisie mixtă, numită prin ordin al prefectului, a verificat toate bazele de deszăpezire din judeţ cu privire la situaţia utilajelor, a stocurilor de nisip şi sare şi a contractelor pentru asigurarea intervenţiei pe timp de iarnă. Comisia a identificat câteva probleme legate de stocuri şi de echipare a utilajelor, probleme care au fost rezolvate în urma controlului”, a spus prefectul Niculina Dobrilă.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre comportamentul participanţilor la trafic în timpul producerii unor situaţii de urgenţă. „Prin intermediul mass-media, aşa cum s-a mai făcut, de altfel, cetăţenii ar trebui informaţi ca, pe perioada avertizărilor, să-şi limiteze deplasările cu autoturismul, doar la cazuri de urgenţă. Totodată cetăţenii ar mai trebui să ştie că, pe drumurile judeţene, există patru niveluri de viabilitate aprobate prin hotărâre de Consiliu Judeţean, în funcţie de importanţa obiectivelor deservite. De asemenea, trebuie subliniat încă o dată că, pe durata viscolului, utilajele de deszăpezire nu intervin, ele intrând în funcţiune doar după încetarea lui”, a mai precizat prefectul judeţului.

COMENTARII

WORDPRESS: 0