Iarna nu-i ca vara, deci zăpada nu se ridică din tot orașul

Iarna nu-i ca vara, deci zăpada nu se ridică din tot orașul

Dimensiune text

 

deszapezire-01Mai mulți cetățeni au „certat” conducerea Primăriei Roman pentru faptul că zăpada nu a fost ridicată de pe toate străzile din municipiu. Primarul Lucian Micu spune că nici nu se poate așa ceva, pentru că nu sunt fonduri, și că prioritate au avut zonele în care se află instituții de învățământ.

Deși a nins doar trei zile în această iarnă și s-a putut circula – în condiții de iarnă, este drept – pe timpul ninsorii, iar acum toate căile de acces sunt libere, pe paginile de socializare există comentarii ale unor romașcani nemulțumiți că nu s-a ridicat zăpada din tot orașul. Săptămâna trecută, s-a intervenit pentru degajarea zăpezii de pe străzile Bogdan Dragoș și Smirodava, spun autoritățile.

„Nu putem ridica zăpada de peste tot. Am intervenit în zona unităților școlare pentru ridicarea zăpezii. Sunt condiții bune pentru deplasare, atât pe trotuare, cât și pe străzi. Intervenim în această perioadă doar punctual. De exemplu, pentru prevenirea apariției de polei, s-a împrăștiat material antiderapant”, a declarat primarul Lucian Micu.

În general, spune conducerea Primăriei Roman, s-a mai acționat pentru degajarea mormanelor de zăpadă din spațiile de parcare. Până în acest moment, pentru zilele de ninsoare, administrația locală estimează că toate costurile ce vor trebui să fie plătite către operator vor ajunge la 500.000 de lei. Tot bugetul de investiții al Romanului este, în fiecare an, estimat la aproape 6 milioane de lei.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Pentru ce sunt parcarile cu plata? Pentru plata a 3 salariati??? Ar trebui sa fie „bec”.

  • Eu, care in perioada ninsorilor din acest an am batut Piatra-Neamt, Bacau, Suceava si Roman, va spun ca Romanul a fost cel mai bine deszapezit dintre aceste orase. Felicitari dlui primar si celor care s-au ocupat. La parcarile individuale, proprietarii sa-si cumpere lopeti…

  • PENAIBA A FOST ZXAPADA ARUNCATE PE TROTUARE DE NU PUTEAU CIRCULA PIETENII RUSINE MICIULE