Iar era să rămânem fără apă

Iar era să rămânem fără apă

O conductă fisurată a lăsat orașul fără apă
Din nou fără apă
Apa de la robinet este potabilă

 

ApaServ a anunțat autoritățile luni dimineață, 17 iulie, despre o nouă avarie în zona Sucedava, stradă care este traversată de magistrala de alimentare cu apă a orașului. Din fericire, problemele au fost remediate la timp, astfel încât furnizarea apei nu a fost stopată.

Anunțul asupra apariției acestei avarii a fost făcut de către primarul Lucian Micu, în conferința de presă săptămânală, în care a anunțat că inițial s-au oprit trei pompe pentru a se vedea unde este localizată avaria, iar la ora 9.00, problema fusese remediată.

Săptămâna trecută, de data aceasta din cauza furtunii și a E.ON, s-a produs o avarie la rețeaua de alimentare cu energie electrică a stației de captare apă de la Pildești, motiv pentru care, timp de câteva ore, presiunea la apă a fost scăzută, însă nu au fost probleme deosebite, rezervoarele având cantitatea de apă necesară pentru Roman.

Ultima problemă gravă legată de starea veche a conductelor a fost înregistrată la începutul lunii iunie, când a apărut o fisură la magistrala ce trece pe lângă parcarea etajată de la Piață, avarie care a condus la sistarea apei potabile în tot orașul timp de aproape 19 ore. Nici până acum, groapa din carosabil nu a fost asfaltată, dar conducerea Primăriei Roman a solicitat ApaServ ca, până săptămâna viitoare, să aducă terenul la stadiul inițial, fiind timp suficient pentru ca expertizele să se fi fost efectuate.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!