Hoț din Doljești, prins de polițiști după ce a spart două case din Tămășeni

Hoț din Doljești, prins de polițiști după ce a spart două case din Tămășeni

Dimensiune text

 

 

Polițiștii au identificat şi reţinut o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat. În aceeaşi cauză, un bărbat este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Marți, 20 martie, în urma activităților operative desfășurate, poliţiştii au identificat şi reţinut pentru 24 de ore, în arestul IPJ Neamț, un tânăr de 17 ani, din Doljeşti, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat şi tentativă la furt calificat. Acesta urmează să fie prezentat miercuri Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de arestare preventivă. În aceeaşi cauză, un bărbat de 40 de ani, din Buruieneşti, este cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Conform IPJ Neamț, în fapt, la data de 12 martie, poliţiştii au fost sesizați de o femeie de 26 de ani, din Tămășeni, despre faptul că, în perioada 22 februarie – 10 martie, autori necunoscuţi au pătruns în locuința mamei sale, plecată în Italia, de unde au sustras mai multe bunuri. Din cercetările efectuate şi probele administrate a rezultat faptul că, în noaptea de de 23 spre 24 februarie, tânărul de 17 ani a pătruns în locuința unei persoanei vătămate din Tămăşeni, de unde a sustras trei drujbe, trei flexuri, o bormașină, un fierăstrău pendular, un circular electric şi alte unelte folosite în gospodărie. În aceeași noapte a mai pătruns şi în locuința unei alte persoane, cu intenția de a sustrage bunuri, însă, deoarece nu a găsit bunuri ușor vandabile, nu a sustras nimic.

„Ulterior, tânărul s-a întâlnit cu un bărbat de 40 de ani, din Buruieneşti, căruia i-a înmânat bunurile sustrase. Din cercetări a reieşit că bărbatul a știut că bunurile provin din săvârșirea unei infracțiuni, însă le-a luat şi le-a dus la domiciliu său. În zilele următoare, acesta le-a comercializat în diferite târguri comunale. Poliţiştii au reuşit până în prezent să recupereze în proporție de peste 80% din valoarea prejudiciului creat”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0