Hoț din Belgia prins la Sagna * Arestat pentru furt de instalații CFR * Tirurile vor fi verificate de polițiști

Dimensiune text

Hoț din Belgia prins la Sagna

 

În dimineața de 8 octombrie, în jurul orei 7.00, polițiști din cadrul Compartimentului „Urmăriri” – Serviciul de Investigații Criminale Neamț l-au depistat la locuința sa pe Adrian B., de 31 de ani, din comuna Sagna, care era dat în urmărire internațională și poseda mandat european de arestare. Bărbatul a fost dat în urmărire internațională de autoritățile din Belgia, fiind suspectat de comiterea de furturi și tîlhării pe teritoriul acestui stat. Adrian B. a fost prezentat Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Bacău, care a emis pe numele său ordonanță de reținere. Persoana în cauză a fost încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Bacău.

 

Arestat pentru furt de instalații CFR

 

În noaptea de 8 spre 9 octombrie, în jurul orei 1.00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Roman l-au depistat, în stația CFR Roman, pe Iosif M., de 49 de ani, din Roman, care poseda mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de patru  ani, pentru comiterea infracțiunilor de distrugere de instalații CFR și sustragere de instalații CFR. În fapt, în data de 14 octombrie 2010, Iosif M. s-a deplasat în zona triajului CFR Roman și a tăiat cablurile de alimentare ale macazului T6, instalație CFR ce făcea legătura între Stația CFR Roman și linia de cale ferată aparținînd unei societăți comerciale. Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Neamț.

 

Tirurile vor fi verificate de polițiști

 

În perioada 8 – 14 octombrie, polițiștii Serviciului Rutier Neamț acționează pentru reducerea numărului de victime din accidente rutiere, prin combaterea încălcării normelor legale de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone și transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8 plus 1 locuri, în cadrul acțiunii Truck & Bus, activitate coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene (TISPOL). Polițiștii rutieri vor efectua controale pe parcursul întregii săptămîni, ocazie cu care vor fi verificate toate categoriile de autovehicule, atît cele înmatriculate în România, cît și cele înmatriculate în alte state. Se vor urmări combaterea excesului de viteză, combaterea consumului de alcool și droguri, nefolosirea centurii de siguranță, abateri sau fraudarea tahografelor, abateri de la timpii de conducere și odihnă, defecțiuni tehnice, depășirea capacității de transport, documentele conducătorilor auto, ale autovehiculelor și ale operatorilor de transport.

 

Arestat pentru că a furat un moped

 

În noaptea de 8 spre 9 octombrie, în jurul orei 1.45, o patrulă de siguranță publică, formată dintr-un agent de poliție și un jandarm, l-a depistat, pe strada Transilvaniei, din Roman, pe Viorel G., de 22 ani, din municipiul Roman, care se deplasa cu un motoscuter neînregistrat. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că Viorel G. a sustras mopedul din municipiul Bacău. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

L-a doborît vîntul de pe schelă

 

Un bărbat din comuna Văleni a ajuns în stare gravă la spital în urma unui accident stupid. În ziua de 8 octombrie, în jurul orei 16.30, Poliția municipiului Piatra Neamț a fost sesizată, prin 112, despre faptul că în timp ce Viorel S., de 42 de ani, din comuna Văleni, angajat al unei societăți comerciale, se afla pe o schelă metalică, montată în incinta unui depozit din Piatra Neamț și efectua lucrări de sudură la un gard de împrejmuire, din cauza vîntului mai puternic, schela s-a răsturnat, iar Viorel S. a căzut de la o înălțime de circa șase metri, pe o suprafață betonată. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Neamț, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Despre eveniment a fost anunțat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț.COMENTARII

WORDPRESS: 0