Prima paginăActualitate

Hoț de cabluri telefonice, prins de polițiști

Hoț de cabluri telefonice, prins de polițiști

Dimensiune text

Sâmbătă, 16 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Tîrgu Neamț, în colaborare cu polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Tîrgu Neamț, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Neamț, au efectuat cinci percheziții, în județul Suceava, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și tentativă de furt calificat.

Conform IPJ Neamț, din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021, un tânăr de 19 ani, din Suceava, împreună cu alte persoane, ar fi sustras de pe raza localităților Vânători-Neamț și Brusturi, 2.300 de metri de cablu de telecomunicații ce aparținea un societăți comerciale de profil. De asemenea, la data de 15 ianuarie, cel în cauză ar fi încercat să sustragă cablu de telecomunicații de pe raza localității Pipirig, fiind depistat în flagrant delict.

În urma descinderilor, polițiștii au descoperit un clește tip ,,gură de lup”, precum și o cantitate de folie de aluminiu, susceptibilă a proveni din arderea cablurilor. Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Cajvana și Poliției orașului Solca. În activități au fost angrenați luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

„Până în prezent, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la peste 12.000 de euro. Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și documentarii întregii activități infracționale”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0