Horia Mihail şi „Pianul Călător” vor ajunge din nou la Roman

Dimensiune text

Pianistul se va reîntâlni cu publicul romaşcan şi cu unul dintre pianele călătoare, rămase în urbea muşatină din 2013.

Pianistul Horia Mihail va reveni pe scena Casei de Cultură din Roman cu spectacolul „Pianul călător”. Turneul din acest an se desfăşoară în perioada 22 martie – 20 mai şi va acoperi toate zonele istorice ale ţării. Horia Mihail şi „Pianul călător” pornesc în cea de-a cincea călătorie, pentru a se întâlni cu iubitorii muzicii şi pentru a le face primăvara mai frumoasă. Vor fi susţinute recitaluri şi concerte cu orchestra în 20 de localităţi din ţară. La Roman şi Tulcea, pianistul se va reîntâlni şi cu celelalte piane călătoare, rămase acolo în anii 2013 şi 2014.

Horia Mihail prezintă publicului poveşti muzicale care stau sub semnul romantismului, al prieteniei şi recunoştinţei. Muzicianul va interpreta piesele celor mai reprezentativi compozitori ai romantismului, care au transpus pe clapele pianului trăirile lor cele mai profunde, lăsându-ne partituri emoţionante, ce îndeamnă la visare. Recitalul lui Horia Mihail cuprinde cele mai frumoase piese scrise de: Johannes Brahms, Franz Liszt, Robert Schumann şi Serghei Rachmaninov.

Scopul acestui turneu de amploare constă în a aduce bucurie publicului din cele mai diferite colţuri ale ţării şi de a dărui unui oraş un pian de concert cu drept de folosinţă pentru următorii ani, pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă.

Turneul „Pianul Călător” este organizat de Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală Accendo şi este susţinut de Radio România.COMENTARII

WORDPRESS: 0