Prima paginăNeamt

„Hora” romaşcană, printre cele mai bune din ţară

Dimensiune text

Formaţia de dansuri populare „Hora” va participa la concursul naţional „Împreună pentru viitor”, ce va fi organizat la Piatra Neamţ.

 

 

Pe 1 şi 2 iunie, la Piatra Neamţ va avea loc Concursul Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”. Concursul reuneşte 16 formaţii de dans, reprezentând opt zone ale ţării, fiecare formaţie având în componenţă şi elevi cu cerinţe educaţionale speciale, care frecventează Centrele Școlare de Educaţie Incluzivă. În total, vor veni la Piatra Neamţ aproximativ 300 de elevi şi 60 de profesori însoţitori. Concursul este organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, Inspectoratul Școlar Judeţean Neamţ şi Asociaţia Children’s High Level Group.

dans 01062Concursul, ajuns în acest an la cea de-a şasea ediţie, va debuta sâmbătă, 1 iunie, cu o paradă a participanţilor. Aceştia vor străbate oraşul pe traseul Teatrul Tineretului – Casa de Cultură a Sindicatelor. Tot pe 1 iunie vor intra în concurs primele echipaje.
Concursul se va încheia duminică, 2 iunie, cu prestaţia celorlalte echipaje şi cu festivitatea de premiere.

În concurs vor intra şi romaşcanii din formaţia „Hora”, formată din elevi de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” şi elevi de la Centrul Școlar de Educaţie Incluzivă Roman, care vor prezenta un spectacol de dansuri populare. Formaţia este pregătită de profesoarele Mihaela Bob şi Minodora Lemnaru şi are deja în palmares premii la concursurile naţionale şi regionale.

COMENTARII

WORDPRESS: 0