Prima paginăEconomie

Holcim România a inaugurat o investiție de 12,5 milioane de lei la Roman

Holcim România a inaugurat o investiție de 12,5 milioane de lei la Roman

Dimensiune text

 

Holcim România, unul dintre cei mai inovatori furnizori de soluții de construcții din România, a lansat noul terminal de ciment în municipiul Roman, în urma unei investiții de 12,5 milioane de lei (2,7 milioane de euro). Noul terminal din Roman, amplasat în zona străzii Nordului, care va furniza ciment în principal către clienții Holcim din județele regiunii Moldova, și anume Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani și Suceava, completează rețeaua națională extinsă de terminale și depozite ale companiei.

 

„Cunoaștem nevoile clienților din regiune pentru a putea construi eficient împreună și pentru a le putea susține eforturile”

Investiţia de la Roman a fost realizată în șase luni – cu trei luni mai repede decât estimarea iniţială. La ceremonia de inaugurare a investiției, desfășurată luni seară, 10 iulie, au participat, alături de Sofiane Benmaghnia – director general Holcim, Bogdan Dobre – director comercial, Ana-Maria Huţan – manager naţional achiziţii, Rozica Ovejanu – director financiar -, și conducerea Primăriei Roman, precum şi constructorul şi cei mai importanţi parteneri din zonă ai companiei.

Cu acest prilej, primarul Lucian Micu a primit din partea reprezentanţilor companiei Holcim şi o plachetă, semn de mulţumire pentru colaborarea instituţională privind eliberarea cu celeritate a actelor necesare realizării investiţiei. La eveniment a luat parte şi consilierul personal pe probleme tehnice al primarului municipiului – Dan Friesenhahn -, acesta fiind, de altfel, diriginte de şantier pentru această investiţie.

„Prin acest nou terminal de ciment din Roman, venim mai aproape de partenerii locali și facem un pas spre susținerea unei regiuni care are nevoie de soluții și produse sustenabile și avansate tehnologic pentru a progresa, a continua dezvoltarea rețelei de infrastructură, și a construi noi proiecte de utilitate publică și proiecte imobiliare. Cunoaștem nevoile clienților din regiune pentru a putea construi eficient împreună și pentru a le putea susține eforturile. Acest nou terminal acoperă și întâmpină planurile de dezvoltare ale partenerilor noștri locali”, a declarat Sofiane Benmaghnia, director general al Holcim România.

 

„Alături de Sofiane Benmaghnia, director general al Holcim România, am tăiat panglica, simbol al punerii în funcţiune a acestui obiectiv industrial. Mă bucur că reprezentanţii concernului au apreciat deschiderea mea şi a echipei din Primăria Roman pentru sprijinirea unor astfel de noi investiţii. Vă asigur că drumul pe care Romanul l-a ales pentru dezvoltare şi competitivitate pe piaţa muncii va continua”, a afirmat primarul Lucian Micu.

„Orașul Roman – un important hub comercial în regiune”

Cu o suprafață de 13.120 de metri pătrați, terminalul de ultimă generație este conectat la rețeaua de cale ferată și dispune de utilaje de încărcare și descărcare atât pentru ciment vrac, cât și pentru ciment ambalat în saci. Instalațiile de încărcare/descărcare și echipamentele automatizate sunt destinate îmbunătățirii experienței comerciale a clienților și reducerii timpilor necesari pentru realizarea și livrarea comenzilor.

„Primul beneficiu direct pentru clienții locali, pe lângă disponibilitatea de volum, este reprezentat de eficientizarea timpilor de livrare. Orașul Roman – un important hub comercial în regiune – permite o distribuție eficientă a produselor pe ruta Bacău – Iași – Suceava. De asemenea, în contextul în care Holcim se concentrează pe direcția strategică a dezvoltării sustenabile, terminalul promite reducerea atât a amprentei de carbon, cât și a riscului de accidente, prin soluția alternativă de distribuție pe calea ferată”, precizează un comunicat al Holcim.

Cimentul ce va fi livrat către clienții din regiune prin terminalul de la Roman va fi transportat pe cale feroviară de la cele două fabrici locale ale companiei, din Câmpulung și Aleșd.

Holcim (România) SA, cu o prezență de peste 20 de ani în industria materialelor de construcții din România, deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. „Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21”, mai precizează reprezentanții Holcim.

 

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0