Hîrtie igienică retrasă de pe piață

Dimensiune text

Comisarii pentru protecția consumatorilor au verificat respectarea prevederilor legale în domeniul comercializării produselor din hîrtie precum șervețelele, batistele, hîrtia igienică și rolele cu utilizare casnică multiplă.

 

 

Comisarii nemțeni au verificat 11 operatori economici – trei producători, patru distribuitori și patru vînzători – valoarea totală a produselor controlate fiind de 580.072 lei.
Verificările au condus la descoperirea unor abateri de la prevederile legale la toți cei 11 operatori economici. Toate produsele prezentau abateri de la prevederile legale și au fost retrase temporar de la comercializare„, a explicat Gelu Moldovanu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Neamț.
Producătorii nu au precizat lungimea sulului de hîrtie de pe bobinele comercializate sau au susținut că vînd hîrtie igienică ecologică fără a putea dovedi acest lucru.
Hîrtia igienică din comerț are elemente de identificare și caracterizare incomplete privind compoziția, numărul de straturi, dimensiunile bobinei și lungimea sulului de hîrtie. De asemenea, comercianții vînd hîrtie igienică la promoție, fără a afișa prețul de referință al promoției respective.

Ca urmare a deficiențelor constatate, comisarii pentru protecția consumatorilor au aplicat cinci avertismente și opt amenzi contravenționale însumînd 18.000 de lei și au oprit temporar de la comercializare toate produsele verificate, în valoare totală de 580.072 de lei.COMENTARII

WORDPRESS: 0