Prima paginăSanatate

Hidrokinetoterapia – soare, apă şi mişcare pentru un organism sănătos

Hidrokinetoterapia – soare, apă şi mişcare pentru un organism sănătos

Dimensiune text

 

kinetoVara îşi face simţită prezenţa, iar specialistul kinetoterapeut Andreea Broască ne vorbeşte despre cum putem îmbina mişcarea, soarele şi apa.

„Este un termen nou pentru romaşcani, dar sunt sigură că nimic nu este prea greu de înţeles. Hidrokinetoterapia se defineşte prin totalitatea exerciţiilor fizice efectuate în apă, atât în scop profilactic, cât şi curativ. Acest tip de activitate se poate desfăşura în bazine cu apă mică, dar şi în cele cu apă mare. Efectele precum dezvoltarea musculaturii, îmbunătăţirea sistemului cardiovascular, creşterea flexibilităţii, a coordonării, dar şi creşterea rezistenţei sunt doar câteva pe care hidrokinetoterapia le poate oferi. Gimnastica în apă este un inamic bun împotriva stresului, inducând o stare de bine.

Este bine cunoscut faptul că, în momentul efectuării mişcărilor, apa exercită o presiune asupra corpului. De aceea, dificultatea exerciţiilor este una crescută.

Arderea grăsimilor este mai accelerată în timpul şedinţelor, în schimb, dacă vorbim despre acţiunea asupra articulaţiilor, este una redusă, datorită preluării greutăţii corporale de către apă. Întrucât activitatea se desfăşoară în apă, temperatura corporală este uşor reglată şi este evitată supraîncălzirea. Este potrivită tuturor categoriilor de vârstă, iar riscul accidentărilor este redus.

Dacă discutăm despre efectuarea hidrokinetoterapiei în scop curativ, aceasta poate fi utilizată pentru afecţiuni precum: cifoza totală, spatele rotund, scolioza în «C» sau în «S», discopatia lombară, hernia de disc, umărul postoperator şi multe alte afecţiuni.”

Andreea Broască, specialist kinetoterapeut NeoKINETIC (str. Cuza Vodă, bl. 6A, Roman, Neamţ, tel. 0333 108 388)
Studii: Kinetoterapie în afecţiunile aparatului locomotor (Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, promoţia 2014)
Kinetoterapie şi motricitate specială (Universitatea „Al. I. Cuza”, Iaşi, promoţia 2012)

 COMENTARII

WORDPRESS: 0