Hectare întregi din Sagna, Rotunda și Mircești, mistuite de flăcări

Hectare întregi din Sagna, Rotunda și Mircești, mistuite de flăcări

Incendii din cauza jarului şi a coşului de fum
La fiecare două zile, un român moare din cauza coșurilor de fum defecte sau necurățate
Fumătorii neglijenți dau foc pășunilor

 

miristi6c-680x365Marţi, 6 septembrie, la ora 11:34, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112″, despre izbucnirea unui incendiu la vegetaţie uscată în Sagna. La locul intervenţiei s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 300 de metri pătraţi de mirişte. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, fumatul în locuri nepermise.

Marţi, la ora 12:52, pompierii au fost anunţaţi despre izbucnirea unui incendiu la vegetaţie uscată în comuna Doljeşti, sat Rotunda. La locul intervenţiei s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia a ars aproximativ un hectar  mirişte. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, focul deschis în spaţii deschise.

Tot marţi, la ora 15:11, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112″, despre izbucnirea unui incendiu la vegetaţie uscată în satul Mirceşti, din judeţul Iaşi. La locul intervenţiei s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ trei hectare de mirişte. Cauza probabilă a incendiului a fost, conform pompierilor, fumatul în locuri nepermise.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0