Prima paginăSport

HCM Roman întâlnește Corona Brașov, în primul meci al anului

Dimensiune text

Iubitorii handbalului din Roman au început să numere minutele rămase până la primul meci al anului 2013 al echipei favorite, HCM. Partida va avea loc duminică, 13 ianuarie, de la ora 11, în cadrul etapei a noua a turului Ligii Naționale de handbal feminin, iar adversara HCM va fi Corona Brașov, una dintre cele mai puternice echipe din România, atât în acest campionat, cât și de-a lungul timpului.

 

 

În sezonul precedent, victoriile au fost împărțite, fiecare dintre formații adjudecându-și cele două puncte în meciurile de acasă.
Primul joc a avut loc la Brașov, acolo unde gazdele s-au impus cu 32-23. În retur, în partida din etapa a 17-a, HCM Roman – aflată în plin proces de recuperare a punctelor pierdute în tur și care o aduseseră, la un moment dat, pe poziția a 12-a – a învins cu 22-20, lotul fiind unul extrem de restrâns. S-a remarcat atunci, cât se poate de clar, dorința și puterea de luptă a jucătoarelor romașcane, efortul susținut, dus pînă la limita epuizării fizice, rezistența psihică și fizică pe parcursul jocului, în condițiile în care antrenorii Bădulescu și Moisii s-au bazat doar pe șapte jucătoare de cîmp, neavând soluții de face schimbări pe măsura necesităților.

De cealaltă parte, antrenoarea Mariana Târcă a folosit 13 dintre cele 14 jucătoare trecute pe foaia de joc, dar tot n-a reușit să dezechilibreze familia romașcană, mică, dar unită și puternică. A ieșit în evidență Andreea Polocoșer, excelentă între buturi, cu intervenții care au debusolat atacul advers, inclusiv prin pararea a două aruncări de la 7 metri. De asemenea, excelentă și căpitanul Carmen Stoleru, sufletul echipei, la fel ca și Ana Maria Horobeț, extrem de bătăioasă, dar și cu putere de concentrare la penalty-urile pe care le-a executat.

Acum, antrenorii Corneliu Bădulescu, Viorel Lazăr și consultantul tehnic Dan Moisii au pus la cale o strategie adaptată noilor condiții. În pofida celor două absențe, Ana Maria Iuganu și Ana Maria Horobeț, accidentate, tehnicienii romașcani au la îndemână 14 jucătoare pe care se pot baza: Paula Vișan, Andreea Polocoșer, Carmen Stoleru, Luciana Marin, Raluca Agrigoroaei, Ionela Goran, Paula Pavăl, Marinela Gherman, Gulnara Garipova, Radina Krumova, Stefanova Genkova, Claudia Din, Monica Amoagdei, Roxana Joldeș. Partida va fi condusă de cuplul de arbitri Harabagiu / Stănescu, din Târgoviște, și va fi transmisă în direct pe postul Digisport 1.

 

HCM Roman, pe locul al șaptelea după opt etape

 

Lotul de handbaliste al HCM Roman, condus de antrenorul Corneliu Vasile Bădulescu, a avut pauză doar câteva zile, de Crăciun și la Anul Nou. În perioada dintre Sărbătoarea Crăciunului și Revelion, HCM Roman a participat la un turneu patrulater la Brăila, alături de formația gazdă Dunărea, de Danubius Galați și CSM Ploiești, toate din Liga Națională. Formația romașcană a obținut o victorie și a înregistrat două înfrângeri, clasându-se pe locul al treilea. Din 3 ianuarie, handbalistele romașcane au revenit la antrenamentele din Sala Sporturilor, pentru a pregăti meciul cu ASC Corona 2010 Brașov. După primele opt etape, HCM Roman ocupă poziția a șaptea, cu șapte puncte. Iată parcursul echipei romașcane de la începutul campionatului: 19-24 (în deplasare) cu Baia Mare, 26-36 cu Oltchim, 27-25 cu CSM București (acasă), 23-15 cu SCM Craiova (deplasare), 26-23 cu Universitatea Cluj (acasă), 21-29 cu Dunărea Brăila (d), 22-22 cu HC Zalău (a). În etapa a opta, echipa romașcană a avut pauză.

Susțin, în continuare, obiectivul propus la începerea campionatului, acela de a ne clasa între primele cinci echipe„, a afirmat Corneliu Bădulescu.

Programul echipei romașcane până la finalul campionatului: CSM Ploiești (deplasare) / 19 ianuarie, Danubius Galați (acasă) / 30 ianuarie – ultima etapă a turului; Baia Mare (a / 3 februarie), Oltchim (a / 10 februarie), CSM București (d / 17 februarie), SCM Craiova (a / 24 februarie), U Cluj (d / 3 martie), Dunărea Brăila (a / 10 martie), HC Zalău (d / 4 aprilie), Corona Brașov (d / 14 aprilie), CSM Ploiești (a / 5 mai), Danubius Galați (d / 12 mai).

 

Corona a participat la turneu internațional la Zalău

 

La finele anului trecut, Corona Brașov a participat la un puternic turneu internațional la Zalău, unde s-a clasat pe locul secund, după echipa organizatoare. Iată rezultatele înregistrate de echipa pregătită de Mariana Târcă și Dumitru Berbece: 24-29 cu HC Zalău, 34-34 cu HCM Baia Mare, 38-30 cu Debrecen (Ungaria). Din lotul deplasat atunci la Zalău au lipsit câteva jucătoare de bază, accidentate, precum Druțu, Hotea sau Zamfir. Echipa brașoveană a reluat pregătirile în 2 ianuarie, la fel ca și HCM Roman.

Corona Brașov a început campionatul cu o victorie la scor, 40-27, în fața vicecampioanei, Universitatea Cluj, pe teren propriu. A continuat cu 26-30 în deplasare cu Dunărea Brăila, 32-28 acasă cu HC Zalău, 23-34 acasă cu Oltchim, 29-22 acasă cu CSM Ploiești, 24-25 în deplasare cu Danubius Galați, 30-26 acasă cu HCM Baia Mare.

 

Cuvântul de ordine: victoria!

 

Corneliu Bădulescu (antrenor principal, HCM Roman): „Echipele slabe au dispărut. Se joacă pe viață și pe moarte. La noi este vorba și despre omogenizare. Lucrăm, în continuare, la acest capitol și cred că vom sta mai bine când se va relua campionatul. Brașovul are o echipă cu pretenții, inclusiv la cupele europene, pe bună dreptate. Totdeauna am avut meciuri tari și la fel va fi și acesta. Bineînțeles, vrem să câștigăm!„.

 

 

 

Gheorghe Carnariu (vicepreședinte, HCM): „Va fi un meci foarte greu, cu o echipă cu tradiție. Jucăm acasă, fetele sunt extrem de motivate și vor suplini cele două absențe. Cu ambiție și dăruire va veni și un rezultat bun, adică două puncte. Contează foarte mult cum începem anul. Așa cum le știu pe fete și pe antrenori, va fi un meci frumos. Va fi greu, dar va fi și spectacol„.

 

Dan Moisii (consilier tehnic, HCM): „Echipa adversă are jucătoare înalte, valoroase și de perspectivă, precum Druțu și Burghel, spre exemplu, cu toate posturile acoperite. Au joc tacticizat, aleargă mult, au doi interi buni. Noi trebuie să contracarăm printr-o viteză și apărare foarte bune. Eu spun că fetele noastre sunt bine pregătite, au făcut câte două antrenamente pe zi și își doresc foarte mult să învingă. Sperăm să avem concentrarea necesară, iar cu ajutorul lui Dumnezeu și cu sprijinul publicului să obținem rezultatul dorit. Până la finalul campionatului, ne dorim să facem cât mai multe puncte, iar fetele să fie sănătoase. Va fi greu pentru că toate echipele s-au pregătit. Despre accidentări ce pot să zic? Așa suntem noi, «norocoși», la fiecare început de an„.

 

 

Carmen Stoleru (căpitanul echipei romașcane): „Sperăm să debutăm cu victorie în acest an și am convingerea că vom trece cu bine de acest meci. Noi trebuie să jucăm cât mai bine, să dăm tot ce se poate. Să ajungem cât mai sus în clasament, asta vrem. Se poate, cu muncă multă. Din echipa adversă le știm pe majoritatea jucătoarelor. Acasă la ele joacă dur. De această dată, trebuie să fim noi mai dure, să facem legea. Ele să joace după cum dictăm noi„.

 

 

Program și rezultate

 

Din etapa a noua au mai rămas de disputat două partide, Danubius Galați – Oltchim Râmnicu Vâlcea și Universitatea Jolidon Cluj – Dunărea Brăila, ambele programate sâmbătă, 12 ianuarie. S-au jucat în devans meciurile HCM Baia Mare – CSM Ploiești 32-26, SCM Craiova – HC Zalău 16-20. Marți, 8 ianuarie, s-a jucat partida restantă dintre SCM Craiova și Universitatea Jolidon Cluj, încheiat cu un surprinzător rezultat de egalitate, 24-24 (13-11), favorabil echipei oltene.

 

Clasament

 

1 Oltchim              7        7        0        0        236-165      14
2 Baia Mare         8        6        0        2        232-209     12
3 Brăila                 7        5        0        2        180-170      10
4 Zalău                 8        4        1         3        198-180      9
5 Cluj                    8        4        1         3        221-222      9
6 Brașov               7        4        0        3        204-192      8
7 Roman               7        3        1        3        164-174       7
8 București          8        3        0       5        214-214       6
9 Craiova              9        1        2        6        194-235      4
10 Galați               7        1        1         5        153-187       3
11 Ploiești             8        0       2        6        178-226       2

COMENTARII

WORDPRESS: 0