HCM Roman deschide noul campionat al Ligii Naționale

Dimensiune text

Echipa romaşcană va juca vineri, 28 august, în primul meci al etapei I, în deplasare, la HC Zalău.

Echipa de handbal feminin HCM Roman debutează vineri, 28 august, în noul sezon competiţional al Ligii Naţionale, ediţia 2015 – 2016, într-un meci în deplasare, la HC Zalău. Meciul va începe la ora 18.00 şi va fi televizat în direct de postul Digisport 2. Partida va fi arbitrată de Gabriel Badiu şi Ioan Barbu, din Cluj Napoca.

Spre deosebire de precedentul, noul campionat al Ligii Naţionale se va disputa într-o formulă doar cu tur şi retur, fără play-off şi play-out. Vor retrograda două echipe şi vor promova două din liga secundă.

Echipa romaşcană antrenată de Florentin Pera şi Viorel Lazăr a avut o săptămână la dispoziţie după puternicul turneu amical din Cehia, desfăşurat între 18 şi 22 august, unde a învins echipe puternice, cu participări în cupele europene, precum campioanele Olandei, Cehiei, Belarusului şi vicecampioana Sloveniei, înregistrând o singură sincopă, o înfrângere la trei goluri diferenţă împotriva vicecampioanei Rusiei. De cealaltă parte, HC Zalău a participat, la finalul săptămânii trecute, la cel de-al treilea turneu amical al verii, în Ungaria. Deşi a înregistrat trei înfrângeri la ultimul turneu, tehnicianul echipei din Zalău, Gheorghe Tadici, a afirmat că a fost interesat mai mult de relaţiile de joc decât de rezultat, având în vedere că la Zalău au venit şase jucătoare noi în această vară.

În sezonul trecut, cele două echipe şi-au împărţit punctele puse în joc în tur şi retur: în noiembrie 2014, HC Zalău a învins pe teren propriu cu 24-17, în timp ce HCM Roman şi-a luat revanşa în aprilie 2015, învingând cu 21-19. La finalul sezonului precedent, HC Zalău a ocupat poziţia a şaptea, în timp ce HCM Roman s-a clasat pe locul al patrulea, lucru care i-a adus o nouă participare în competiţiile europene, de această dată în Cupa EHF, unde va evolua în luna noiembrie.

„Un campionat foarte disputat”

Debutul noului campionat este unul infernal pentru echipa romaşcană. HCM Roman are programate patru deplasări în cele şapte etape care se vor disputa până la prima pauză competiţională, de la începutul lunii octombrie – pentru meciurile de calificare ale naţionalei la Campionatul European. După meciul de la Zalău din prima etapă, HCM Roman va juca la Braşov, în etapa a treia, la Cluj, în etapa a patra, şi la Ploieşti, în etapa a şasea.

„Suntem dezavantajaţi de faptul că, în prima etapă, jucăm cu o zi mai devreme decât celelalte echipe, având în vedere că venim după turneul din Cehia, cu cinci meciuri şi un drum de aproape 20 de ore. Însă, faptul că la acest turneu echipa s-a prezentat la un nivel foarte bun ne dă încredere şi abordăm cu optimism noul campionat. Este cel mai greu program pe care puteam să îl avem pentru începutul de sezon. Dar asta trebuie să ne mobilizeze, în aşa fel încât să tratăm fiecare joc cu foarte mare atenţie, să intrăm foarte determinaţi, cu atitudine, şi să încercăm să scoatem maximum din această primă parte a campionatului. În partea a doua a turului şi în retur, vom avea şi noi un program mai accesibil. Treptat, trebuie să intrăm în forma pe care am arătat-o în Cehia şi să acumulăm cât mai multe puncte. Ne aşteaptă un sezon destul de dificil, cu densitate mare de meciuri, în care vom întâlni multe echipe care au făcut investiţii, s-au întărit şi au arătat intenţia de a lupta pentru un loc de cupă europeană, ceea ce va face din sezonul competiţional 2015 – 2016 un campionat infernal şi foarte, foarte disputat”, a afirmat antrenorul Florentin Pera.

„Echipa a crescut foarte mult”

„În Cehia a fost un turneu de pregătire reuşit, din toate punctele de vedere. Echipa a crescut foarte mult, atât în ceea ce priveşte relaţiile de joc, cât şi din punct de vedere al calităţii jocului, reuşind să obţinem rezultate foarte bune, în compania unor formaţii de top din Europa, lucru care ne dă încredere pentru acest început de campionat, care se anunţă unul foarte echilibrat şi, cel puţin în prima parte a sa, foarte dens în jocuri. Noi ne propunem o clasare cât mai bună şi, de ce nu, să încercăm din nou o calificare în cupele europene. Ca obiectiv am fixat unul dintre locurile I – V, deşi suntem conştienţi că, în actuala ediţie de campionat, multe echipe s-au întărit şi va fi o competiţie mult mai echilibrată”, a afirmat viceprimarul Lucian Micu, preşedintele clubului HCM Roman.

„HCM Roman trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor suporterilor”

„Ca în fiecare an, ne dorim o clasare între primele echipe ale Ligii Naţionale, chiar o clasare pe locurile I – V, care ne-ar aduce o nouă calificare în cupele europene. Ne dorim ca echipa să joace bine, să aibă succes, pentru ca HCM Roman să se ridice la nivelul aşteptărilor suporterilor romaşcani”, a declarat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, preşedintele de onoare al HCM Roman.

Lotul HCM Roman

Lotul HCM Roman: Tereza Ludmila (Tamaş) Pîslaru – portar, Viktoryia Tymoshenkova – portar, Andreea Polocoşer – portar, Andreea Ștefania Dincu – extremă dreapta, Oana Alina Chitacu – extremă dreapta, Raluca Iuliana Agrigoroaei – pivot, Ana Maria Iuganu – extremă stînga, inter, Carmen Dumitriţa Stoleru – inter, centru (căpitanul echipei), Diana Mihaela Druţu – inter dreapta, Jasna Toskovic – inter dreapta, Lăcrămioara Cîlici – extremă stânga, Mirela Vîlcu – pivot, Anca Caramalău – pivot, Loredana Elena Vartic – centru, Irina Glybko – inter stânga, Marinela Gherman – inter, Ionela Petronela Ciobanu – extremă dreaptă, Elena Mădălina Liţă – extremă, Cynthia Tomescu – pivot.

Programul primei etape

În prima etapă se vor mai disputa partidele: Rapid Bucureşti – CSM Ploieşti (sâmbătă, ora 10.30), Dunărea Brăila – SCM Craiova (sâmbătă, ora 16.00), HCM Râmnicu Vâlcea – Corona Braşov (sâmbătă, ora 17.45), Alba Sebeş – Unirea Slobozia (sâmbătă, ora 18.00), Măgura Cisnădie – CSM Bucureşti (duminică, ora 12.00) şi HCM Baia Mare – Universitatea Cluj (duminică, ora 16.30).COMENTARII

WORDPRESS: 0