HCM Roman, cu ochii pe Universitatea Cluj

Dimensiune text

După o pauză competițională în Liga Națională feminină de handbal, timp în care s-a făcut loc unui stagiu de pregătire combinat cu meciuri de verificare a lotului național, primul eșalon handbalistic revine în actualitate.

 

 

Miercuri, 10 octombrie, de la ora 19.30, se va desfășura partida restanță din etapa a patra dintre Universitatea Jolidon Cluj și HCM Baia Mare. Echipa din Cluj, recent calificată în grupele Ligii Campionilor Europeni, este tocmai viitoarea parteneră de întrecere a Handbal Club Municipal Roman, în etapa a cincea a campionatului intern. Astfel, din programul de miercuri al echipei romașcane, pregătite de Corneliu Bădulescu, Dan Moisii și Viorel Lazăr, va face parte, obligatoriu, vizionarea meciului dintre U Cluj și HCM Baia Mare, partidă care va fi transmisă, în direct, de postul de televiziune Digisport 2.

Partida din etapa a cincea, dintre HCM Roman și Universitatea Jolidon Cluj fusese programată a se disputa duminică, 14 octombrie, dar nu va mai fi așa. Duminică, echipa din Ardeal va juca în Liga Campionilor cu Krim Mercator (Slovenia), astfel că meciul din campionatul intern a fost amînat. Jocul dintre Roman și Cluj a fost reprogramat pentru săptămîna viitoare, miercuri, 17 octombrie, de la ora 17.

Doar un singur meci din etapa a cincea a Ligii Naționale se va mai disputa duminică, 14 octombrie, așa cum fusese stabilit la începutul competiției. Tot miercuri, 10 octombrie, va avea loc și partida dintre Corona Brașov și Oltchim Rîmnicu Vîlcea, iar vineri se vor întîlni CSM București și SCM Craiova. HCM Baia Mare – Dunărea Brăila a fost reprogramat pentru luni, 15 octombrie, doar Danubius Galați și HC Zalău rămînînd să joace pe data de 14 octombrie.

De la întreruperea campionatului și pînă acum, lotul HCM Roman s-a pregătit acasă. La începutul acestei săptămîni era vizat și un joc de verificare cu Știința Bacău, dar amicalul a căzut.

„Am vrut să facem un joc cu Bacăul, dar nu se mai poate. Joi este etapă în Divizia A, astfel că Știința nu mai avea cum să mai susțină și un alt meci. Întrucît meciul cu U Cluj a fost amînat, vom susține vineri o partidă de verificare în compania echipei masculine de juniori I de la Liceul cu Program Sportiv Roman, probabil patru reprize a cîte 20 de minute. Antrenamentele vor continua în ritm normal, cu cîte una sau două ședințe pe zi, în funcție de împrejurări. Am vizionat, pînă acum, toate meciurile pe care le-a disputat Universitatea Cluj în campionatul intern și în startul sezonului din cupele europene. De vreme ce s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor, este clar că U Cluj este redutabilă. Considerăm că nu este de neînvins, pe de altă parte. Dacă noi vom juca la fel ca în meciurile cu CSM București și SCM Craiova, vom învinge”, a declarat profesorul Dan Moisii.

 

Clasament

 

1 Oltchim             3        3        0        0        92-71          6

2 Baia Mare         3        3        0        0        86-71          6

3 Brăila                 3        3        0        0        81-71          6

4 Brașov               3        2        0        1        98-85          4

5 Cluj                      3        2        0        1        88-85          4

6 Roman                4        2        0        2        95-100        4

7 Craiova              4        1        1        2        86-99          3

8 Zalău                   3        1        0        2        72-68          2

9 București           4        1        0        3        108-114      2

10 Ploiești             4        0        1        3        87-107        1

11 Galați                 4        0        0        4        84-106        0COMENTARII

WORDPRESS: 0