HCM Roman a trecut primul examen din play-off

Miercuri, echipa pregătită de Florentin Pera şi Viorel Lazăr a învins SCM Craiova cu 27-21 (15-11) şi mai are nevoie de o victorie pentru a prinde loc de cupă europeană. Meciul următor va avea loc la Craiova, în 6 mai. 

HCM Roman a câştigat prima dispută cu SCM Craiova, din cadrul fazei play-off a Ligii Naţionale feminine de handbal. Echipa romaşcană, pregătită de Florentin Pera şi Viorel Lazăr, a învins-o cu 27-21 (15-11) pe cea antrenată de Aurelian Roşca, în meciul care a avut loc în Sala Sporturilor din Roman, miercuri, 29 aprilie. Este un prim pas către accederea, a doua oară consecutiv, într-o cupă europeană. Urmează unul sau maximum două meciuri la Craiova, în funcţie de rezultatul proximei partide dintre SCM Craiova şi HCM Roman, care se va desfăşura în 6 mai. Dacă HCM Roman va câştiga şi al doilea meci din play-off cu SCM Craiova, al treilea nu se va mai disputa, lucru echivalent cu ascensiunea formaţiei romaşcane între primele patru din România şi, implicit, cu asigurarea unui loc într-o cupă europeană. SCM Craiova a jucat semifinală în Cupa României şi are asigurat loc în Cupa Cupelor, ediţia 2015 – 2016.

HCM Roman – SCM Craiova 27-21 (15-11)

craiova 02Iuganu a deschis scorul. Toskovic a înscris următoarele două goluri şi, în minutul 7, era 3-0 pentru HCM, formaţie care s-a aflat în avantaj pe toată durata partidei. Toskovic şi Iuganu şi-au asumat cel mai des rolul de marcatoare şi l-au jucat foarte bine. Tymoshenkova a avut parade de senzaţie în poarta romaşcană, Polocoşer a apărat şi o aruncare de la 7 metri. De partea cealaltă s-au remarcat Munteanu, în poartă, respectiv Tiron, o jucătoare greu de ţinut şi care a marcat de câte ori a scăpat din marcaj. Scorul s-a menţinut strâns, în general: 5-3, 7-6, 11-8, 13-10. HCM Roman s-a distanţat la patru goluri în minutul 30, când Stoleru a marcat primul său gol. Cel de-al doilea a venit imediat după pauză, 16-11, moment în care se părea că Romanul s-a desprins în câştigătoare. Replica echipei oltene nu s-a lăsat aşteptată şi, în minutul 40, se consemna 17-16. Din acel moment, HCM Roman a preluat definitiv controlul jocului: 20-16, 23-18, 27-21. Între timp, ambii antrenori principali au fost sancţionaţi pentru proteste, dar la urmă s-a bucurat doar Pera, cel care a făcut mai multe schimbări doar în minutul 59. Până atunci, doar Druţu şi Polocoşer au „deranjat” formula de start.

HCM Roman: Tymoshenkova, Polocoşer – Toskovic (9 goluri), Iuganu (7, 3 din aruncări de la 7 metri), Agrigoroaei (3), Horobeţ (3), Stoleru (2), Druţu (2), Crap (1), Băbeanu, Chitacu, Vâlcu.

SCM Craiova: Munteanu – Tiron (8, 2 din 7 metri), Lazarin (3), Zamfirescu (2), Ianasi (2, 1 din 7 metri), Apipie (2, 1 din 7 metri), Tănăsie (1), Florică (1), Cioaric (1), Șelaru, Georgescu, Tomescu.

Florentin Pera (antrenor principal la HCM Roman): „Este o victorie foarte importantă, în faţa unei echipe care a venit la Roman cu un moral foarte ridicat după evoluţia din Cupa României. Noi am reuşit un joc foarte bun. Am fost foarte concentraţi în majoritatea timpului de joc şi mă bucur că am reuşit să gestionăm avantajul creat. Am încheiat meciul la o diferenţă de scor conformă cu forma bună prin care trece echipa HCM Roman. Felicit fetele pentru dăruire, pentru implicarea sută la sută. Aştept din partea lor să se mobilizeze, cel puţin la fel ca astăzi, la Craiova. Acum avem noi un ascendent moral. Am câştigat două dintre cele trei partide jucate în acest campionat cu SCM Craiova. Mulţumesc, din suflet, publicului spectator şi galeriei extraordinare”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0