HCM Roman a trecut de Universitatea Cluj

HCM Roman – Universitatea Jolidon Cluj 31-27 (18-16), în meci din faza a doua a turneului play-off.

Odată cu ratarea calificării HCM Roman în grupa locurilor 1-3 din Liga Naţională feminină de handbal, romaşcanii amatori de sport, cei care umpleau peste refuz Sala Sporturilor, au preferat să facă altceva decât să asiste la un joc de handbal între două dintre primele şase clasate în primul eşalon. Au fost multe locuri libere, inclusiv pe scaunele rămase după manifestările de „entuziasm” precedente de la partida cu Dunărea Brăila, la meciul dintre HCM Roman şi Universitatea Jolidon Cluj care a avut loc sâmbătă, 17 mai, de la ora 11. Partida a fost una care a fost consemnată ca prima pe care HCM Roman a disputat-o în faza a doua din play-off-ul ediţiei 2013-2014 a Ligii Naţionale şi s-a terminat cu scorul 31-27 (18-16).

Paula Vişan şi Ana Maria Iuganu au jucat handbal de înaltă calitate

Carmen Stoleru, căpitanul echipei HCM Roman, a deschis scorul cu o aruncare precisă, în forţă, caracteristic pentru valoarea pe care o are. Startul a fost bun pentru HCM Roman. În următoarele trei minute, Senocico, Vintilă şi Chintoan au dat replica bună prin trei goluri. Ana Maria Iuganu este cea care a întrerupt, prin transformarea în gol unei aruncări de la 7 metri, elanul echipei oaspete. Aşa s-a făcut că, în cel de al zecelea minut, scorul era 6-6, după ce U Cluj condusese şi cu 5-2. Băbeanu, Iuganu, Agrigoroaei şi Stoleru sunt cele de la HCM Roman care au adus scorul în echilibru, Vintilă fiind cea care a marcat de cele mai multe ori pentru U Cluj în prima jumătate a meciului. HCM Roman a condus cu 1-0 şi n-a mai reuşit să preia conducerea până spre finalul primei părţi a jocului. Raluca Agrigoroaei, autoarea celui mai frumos gol al meciului, din aruncare cu spatele la poarta adversă, a restabilit egalitatea, la 7, în minutul al 12-lea. U Cluj s-a distanţat la două goluri, 7-9. Daniela Băbeanu a ieşit în evidenţă cu două aruncări reuşite, consecutiv, prin care a adus scorul la 9-9. Era minutul al 15-lea. Următoarele zece sau unsprezece minute au fost cele în care echipa oaspete a ţinut jocul în favoarea sa. Vintilă este cea care a marcat de cele mai multe ori în acea perioadă. Situaţia s-a schimbat. Fără a lăsa impresia că sunt afectate că erau conduse, 12-15 în minutul al 25-lea şi 13-16 în cel de-al 27-lea, handbalistele de la Roman, în frunte cu Paula Vişan şi Ana Maria Iuganu, au jucat handbal de înaltă calitate. Paula a ţinut cu tot dinadinsul să arate că poarta are mai mult decât trei bare. Spaţiul dintre acestea se poate închide. A rezistat şi la decizii greşite de arbitraj, după ce parase aruncări în care se aflase foarte aproape de adversare. Ana Maria Iuganu a înscris goluri superbe, inclusiv din aruncări de la 7 metri. Ana Maria Horobeţ, colega de pe cealaltă extremă, nu s-a lăsat mai prejos.

Handbalistele de la HCM au preluat iniţiativa cu trei minute înainte de finalul primei părţi a jocului. Cinci goluri, consecutiv, marcate de Iuganu, Horobeţ şi Agrigoroaei au dus scorul la 18-16, după 30 de minute de meci.

Debutul părţii secunde n-a fost favorabil echipei gazdă, egalată destul de repede şi, apoi, condusă, 19-20, în minutul al 36-lea. De acolo, progresiv, HCM Roman a urcat în joc şi pe tabela de marcaj: 22-21 (minutul 40), 25-22 (minutul 45), 28-25 (minutul 50), 29-26 (minutul 55), 31-27 (minutul 60). Victoria echipei gazdă, pregătită de Florentin Pera şi Viorel Lazăr, era destul de clară încă înainte de ultimele cinci minute ale meciului, încheiat cu o aruncare de la 7 metri, din care Diana Ivanov, trimisă în poartă de Pera, n-a primit gol.

Au jucat: HCM Roman: Vişan, Pîslaru, Ivanov – Horobeţ (4 goluri), Stoleru (4), Pavăl (1), Agrigoroaei (5), Băbeanu (6), Iuganu (7, 4 din aruncări de la 7 metri), Druţu (4), Crap, Amoagdei, Bokaric, Genkova;

U Cluj: Măzăreanu – Senocico (9 / 3 din 7 metri), Vintilă (8 / 1 din 7 metri), Chintoan (4), Paraschiv (5), Mihai (1), Ivan, Florea, Popa.

Miercuri, 14 mai, meciul dintre U Cluj şi HC Zalău din grupa locurilor 4-6 s-a încheiat cu victoria echipei gazdă: 26-23 (14-12). Săptămâna viitoare, HCM Roman va juca, în deplasare, cu HC Zalău (21 mai). Partida este programată de la ora 11. Ultimele trei partide ale HCM Roman din acest sezon competiţional, 2013-2014, intern: 21 mai, la Zalău, 28 mai, la Cluj, 31 mai, la Roman, cu HC Zalău.

În grupa locurilor 1-3: Corona Braşov – HCM Baia Mare 30-35, Dunărea Brăila – Corona 2010 Braşov 19-33, HCM Baia Mare – Dunărea Brăila (21 mai), HCM Baia Mare – Corona Braşov (25 mai), Corona Braşov – Dunărea Brăila (28 mai), Dunărea Brăila – HCM Baia Mare (31 mai).

În faza a doua play-out sunt SCM Craiova, CSM Bucureşti şi CSM Cetate Deva, în grupa locurilor 7-9, respectiv Universitatea Neptun Constanţa, HCM Râmnicu Vâlcea şi CSM Ploieşti, în grupa locurilor 10-12. Ultimele două clasate în Liga Naţională vor susţine meciuri de baraj cu ocupantele locului secund din cele două serii ale Diviziei A pentru locuri în primul eşalon, în ediţia următoare de campionat, în care vor fi înscrise 14 echipe.


COMENTARII

WORDPRESS: 0