HCM Roman a sărbătorit cu fast 10 ani în Liga Națională

Dimensiune text

hcm 2

La festivitatea de prezentare a noului lot au participat primarul de Roman, Laurențiu Dan Leoreanu și deputatul Elena Udrea.

HCM Roman a aniversat zece ani de prezență constantă în Liga Națională feminină de handbal. Evenimentul a fost marcat vineri seara, 19 iulie 2013, la Sala Sporturilor din Roman, în prezența primarului Laurențiu Dan Leoreanu și a deputatului Elena Udrea. Cu amintita ocazie s-a organizat o festivitate în cadrul căreia a fost prezentat publicului și lotul, condus acum de antrenorul Florentin Pera, cu care HCM Roman, al cărei președinte este Petre Sandu, va aborda următoarea ediție de campionat.

Evenimentul de vineri a început cu un spectacol de dans de nota zece, oferit de fetițele din trupa “Artis Dance”, de la Casa de Cultură, pregătite de profesor Anca Ungureanu. În pauza meciului care a urmat a evoluat o altă formație de dansatoare, “Let’s Do It”, tot de la Casa de Cultură. A început prezentarea propriu-zisă a a show-ului, una regizată și efectuată de Costel Munteanu, vicepreședintele HCM Roman, care a prezentat, într-o atmosferă fastuoasă, jucătoarele din lotul romașcan. A luat cuvântul, apoi, edilul municipiului, Laurențiu Dan Leoreanu: “În această formulă, vom începe o nouă ediție de campionat cu gândul la cupele europene. Vrem să continuăm pe ideea de a forma o familie strâns unită și de a ridica ștacheta în tentativa noastră de a realiza performanță. Vom fi alături tot timpul de echipă. Doresc mult succes fetelor și antrenorilor!”.hcm

Amical HCM Roman – CSM Unirea Slobozia

În partea a doua a spectacolului, nu înainte de intonarea imnului municipiului Roman, a avut loc și un joc demonstrativ, la care au participat HCM Roman și CSM Unirea Slobozia. Pe banca tehnică a echipei din Ialomița a stat Liviu Paraschiv, nimeni altul decât cel care a calificat HCM Roman pe un loc de cupă europeană, 2006-2007, ediție în care echipa romașcană a fost semifinalistă în Challenge Cup.

Jocul amical, primul din sezonul de vară al HCM Roman, a fost la discreția echipei gazdă, care a învins cu scorul 35-19 (16-8). Florentin Pera a trimis pe teren absolut toate jucătoarele avute la dispoziție: Pîslaru, Vișan, Polocoșer, Ivanov (portari), Genkova, Ciurdea, Horobeț, Amoagdei, Chitacu, Pavăl, Joldeș, Stoleru, Agrigoroaei, Krumova, Mihalschi, Băbeanu, Bălăceanu. Iuganu, aflată în perioadă de refacere după operația de la genunchi, a stat în tribună.

Deși la primul meci de după încheierea cantonamentului de pregătire centralizată de la Văratec, handbalistele romașcane au legat bine jocul și au oferit spectacol publicului, fiind aplaudate cu generozitate. Nou venitele Pâslaru, Mihalschi și Băbeanu și-au intrat rapid în mână și au făcut din mers joncțiunea cu vechea gardă. De altfel, toate jucătoarele au jucat conectate la evenimentul amintit, reușind să lase o foarte bună impresie, inclusiv junioarele care vor debuta în Liga Națională. Spre exemplu, portarul Diana Ivanov, introdusă pe teren în ultimele trei minute, a avut patru intervenții salvatoare din postură singură cu adversara, spre bucuria tribunei și a băncii tehnice.

Sâmbătă, a avut loc o a doua partidă amicală între HCM Roman și CSM Unirea Slobozia. Antrenorul Pera a pus accent pe cristalizarea relațiilor de joc, a încercat diverse scheme în atac și în apărare, inclusiv prin folosirea uneia sau alteia dintre handbaliste pe posturi diferite. Deocamdată, din câte s-au văzut, formula de bază ar fi: Pâslaru – Horobeț, Mihalschi, Stoleru, Agrigoroaei, Băbeanu, Genkova. Raluca Agrigoroaei

La mulți ani, Raluca Agrigoroaei!

Seara s-a încheiat cu o masă festivă la restaurantul Bradu, într-o atmosferă foarte plăcută, iar muzica de calitate nu le-a lăsat pe fete prea mult pe scaune. Pivotul naționalei, Raluca Agrigoroaei, a fost felicitată, inclusiv pe note, cu prilejul zilei sale de naștere, de către colege, antrenori, iar printre vocile celor care i-au cântat “La mulți ani!” au fost, bineînțeles, cele ale primarului Laurențiu Leoreanu și deputatului Elena Udrea, cea care a primit cadou tricoul cu numărul 20 în echipa romașcană.

Florentin Pera (antrenor, HCM Roman): “Am încercat să oferim spectacol publicului și cred că am reușit. Țin să mulțumesc autorităților și conducerii administrative, în special domnului primar Leoreanu, pentru condițiile pe care ni le oferă, unele propice pentru obținerea de rezultate bune. În ce privește jocul echipei, suntem abia la începutul pregătirilor. Am făcut un singur antrenament cu mingea. Sunt mulțumit de felul în care s-a prezentat echipa la acest prim joc, în compania unui adversar ambițios, care are ca obiectiv promovarea în primul eșalon. Mai sunt încă multe de pus la punct: trebuie integrate jucătoarele noi, formarea relațiilor de joc și omogenizarea. Sperăm să avem cât mai multe jocuri de verificare și turnee pentru a forma o echipă competitivă, care să facă față obiectivului îndrăzneț pe care ni l-am propus împreună cu conducerea clubului: să aducem la sală publicul în număr cât mai mare și să-i satisfacem exigențele. Atmosfera foarte bună de la lot și din jurul acestuia îmi dă multă încredere. Sunt foarte motivat și încrezător că pot face performanță la Roman”. hcm 4

Tereza Pîslaru (portar, HCM Roman): “Sunt foarte bucuroasă, mai ales că am venit acasă. Este un sentiment copleșitor, mai multe emoții decât în mod obișnuit la un transfer la o altă echipă, indiferent de calibrul ei, dar merge. Sperăm într-un parcurs bun. După meciurile de pregătire, vom vedea unde ne situăm”.

Carmen Stoleru (căpitanul echipei HCM Roman): “După stagiul de pregătire fizică solicitant, încercăm să ne readaptăm, ușor, ușor, la joc. Nu pot afirma că avem un lot mai nu știu cum față de sezoanele precedente, dar este unul valoros. Fiecare an e altfel. Acum, însă, așteptările sunt și mai mari”.

Liviu Paraschiv (antrenor la CSM Slobozia, tehnicianul cu care HCM Roman a promovat și evoluat în cupele europene în 2007): “În cariera mea de antrenor am pregătit două echipe de care m-am atașat fantastic, Remin Deva și HCM Roman. La Roman, în primul sezon, am preluat echipa la

Liviu Paraschiv

Liviu Paraschiv

sfârșitul turului, când aceasta avea patru puncte. M-a impresionat, în cele 40 de zile de pregătire, angajamentul echipei. Am început returul cu o înfrângere cu Zalăul, campioana României, dar până la sfârșit am scăpat de retrogradare, reușind și un rezultat de egalitate cu Oltchim. Anul următor am adus patru jucătoare, Pavăl, Geană, Carmen și Georgiana Stoleru. Pe lângă echipă, am avut un organizator de competiții de marcă, regretatul Dorel Sanie. Astfel, am reușit să încheiem campionatul pe locul 5, la egalitate cu echipa de pe 4. Faptul că ne-am calificat în Challenge Cup, la doi ani de la promovare, a fost unul dintre rezultatele surpriză în handbalul intern. Trebuie menționat că în acel an am fost singura echipă care a învins Oltchim în deplasare și nu la limită. Apoi, am ajuns să jucăm semifinala cu Niș. Văd că există un interes deosebit, în continuare, la Roman, pentru handbal. S-au făcut achiziții foarte bune. Mihalschi, este o foarte bună jucătoare, în ambele faze. Are șanse mari să ocupe locul patru, poate chiar 3. Cînd am jucat eu în cupele europene, nu am avut lot așa de valoros. Tot ce am realizat la Roman a fost cu ajutorul primarului, a domnului Carnariu, direct. Aș dori ca această foarte bună echipă să fie la fel de sprijinită cum am fost eu atunci în cupele europene”.COMENTARII

WORDPRESS: 0