Prima paginăSport

HCM Roman a obținut prima victorie în acest campionat

Dimensiune text

HCM Roman a izbutit, în cea de a treia etapă a Ligii Naționale feminine de handbal, să obțină prima victorie din acest campionat, 27-25 (11-10) cu CSM București, în urma căreia a părăsit ultima poziție a clasamentului.

 

Succesul a fost unul muncit, realizat după un meci extrem de disputat, echilibrat pe toată durata sa. Cele două echipe nu s-au menajat deloc, făcînd o mare risipă de energie de la un capăt la celălalt al jocului.

Startul partidei a fost unul favorabil echipei oaspete, pregătită de Vasile Mărgulescu, astfel că, în minutul 8, tabela de marcaj indica un îngrijorător 0-4 pentru HCM Roman, trei dintre goluri aparținînd interului Molfea.
Din acest moment a început jocul și formația romașcană, condusă de pe margine de Corneliu Bădulescu și Viorel Lazăr, iar din teren de căpitanul Carmen Stoleru, din nou cea mai bună din echipă. În mai puțin de patru minute, gazdele au întors rezultatul, 5-4, grație golurilor reușite de Marin, Horobeț, Stoleru și Iuganu, fapt ce l-a determinat pe tehnicianul formației oaspete să solicite time-out.
CSM București și-a revenit după această întrerupere și a reușit să egaleze prin Cristina Vărzaru, fostă componentă a echipei naționale și a formației daneze Viborg. De altfel, Vărzaru a evoluat fără reproș pe toată durata meciului, a marcat de cele mai multe ori, fiind pericolul numărul 1 la poarta apărată de Vișan sau Polocoșer, care nu au izbutit să-i pareze nici o aruncare. De cealaltă parte, rolul de golgheter și l-a asumat, de această dată, extrema Ana Maria Horobeț, care a prins un joc de zile mari. Cele două echipe au mers cap la cap pînă la 7-7, după care CSM București a reușit să se ducă la două goluri, 7-9. Replica n-a întîrziat să apară și HCM a intrat la vestiar cu un avantaj de un gol, 11-10, la pauză.

Aspectul jocului s-a păstrat și la reluare, cu aceleași Stoleru, Horobeț, Vărzaru și Molfea în prim plan, cărora li s-a adăugat și portarul Iordache, prestație excelentă care a avut o contribuție esențială la păstrarea scorului strîns.
De altfel, pe lîngă numeroase intervenții reușite în situații critice pentru echipa sa, ea a parat și o aruncare de la 7 metri executată de Marin. Centrul romașcan a fost introdus de Corneliu Bădulescu doar pentru asemenea execuții, dar, după a doua sa ratare, a încheiat conturile în partida cu CSM București, rolul său fiind preluat de Garipova.
Pe de altă parte, Bădulescu a făcut foarte puține schimbări pe parcursul jocului, folosind cu preponderență opt sau nouă jucătoare. HCM Roman a reușit să se desprindă pentru a doua oară la două goluri, 16-14, în minutul 40, fiind ulterior egalată la 18. După 20-20, echipa bucreșteană a preluat inițiativa timp de cinci minute, 20-21, 23-24.
Din minutul 56, HCM Roman a înscris de patru ori consecutiv, meciul fiind întrerupt în cîteva rînduri la protestele și intrările pe teren ale antrenorului Vasile Mărgulescu, care a acuzat vehement arbitrajul buzoienilor Băducu și Voicu. Cele patru goluri au fost suficiente pentru asigurarea victoriei romașcane și, în puținul timp rămas, CSM București a reușit doar să reducă din diferență, 27-25.

Carmen Stoleru: „Am luptat din minutul 1 și pînă în minutul 60 și am reușit să obținem ce ne-am propus. Era a treia etapă și era timpul să învingem și noi, pentru a nu ne complica situația„.
Paula Vișan: „Mulțumim publicului pentru sprijinul acordat. Meciul a fost foarte greu, dar și noi ni l-am făcut mai greu decît se aștepta„.
Ana Maria Horobeț: „Am fost foarte motivate la această partidă și am luptat pînă în ultima secundă. Mergem să cîștigăm și la Craiova, etapa viitoare”.

HCM Roman: Vișan, Polocoșer – Horobeț (7 goluri), Stoleru (6), Garipova (4, toate din aruncări de la 7 metri), P. Pavăl (3), Iuganu (2), Marin (2, din 7 metri), Agrigoroaie (2), Goran (1), Gherman, Krumova, Joldeș, Genkova.

CSM București: Iordache, Arghir, Gureșoaie – Vărzaru (11), Molfea (7), Dobrin (3), Niculae (1), I. Geană (1)1, Mihalschi (1), E. Pavăl (1), Barcan, Cruceanu, R. Geană.

Ultimul meci al etapei se joacă luni.

 

Rezultatele etapei a treia: CSM Ploiești – Dunărea Brăila 27-28, Danubius Galați – Universitatea Jolidon Cluj 24-31, HCM Baia Mare – SCM Craiova 31-22. Corona Brașov – HC Zalău se va juca luni, 17 septembrie. Oltchim Rîmnicu Vîlcea a stat.

 

Clasament

1 Baia Mare         3        2        0        0        86-71        6
2 Oltchim             2        2        0        0        58-46       4
3 Brăila                 2        2        0        0        58-53        4
4 Cluj                     3        2        0        1        88-85        4
5 Craiova             3        1        1        1        71-76          3
6 Brașov               2        1        0        1        66-57         2
7 București         3        1        0        2        83-80         2
8 Roman              3        1        0        2        72-85         2
9 Ploiești              3       0        1        2        73-83          1
10 Zalău               1        0        0        1        20-22          0
11 Galați               3        0        0        3        66-83         0

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0