Handbaliştii juniori I de la LPS Roman au încheiat turul pe locul secund

Dimensiune text

Miercuri, în meci restanţă din etapa a şaptea, LPS Roman a învins LPS Suceava cu 36-29 (14-12), în disputa pentru locul al doilea. Antrenorul Vasilica Hârţuliu este mulţumită de evoluţia elevilor şi de atingerea obiectivului în turul campionatului.

Echipa de handbal masculin, juniori I, a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de profesorul Vasilica Hârţuliu, secondată de Codruţ Mihalache, a disputat miercuri, 18 decembrie, ultimul meci din campionatul naţional, grupa A, din acest an. Este vorba de partida restanţă din etapa a şaptea, ultima a turului, cu echipa similară a LPS Suceava, câştigată clar de handbaliştii romaşcani, cu 36-29 (14-12). Înaintea acestei partide, LPS Roman şi LPS Suceava aveau acelaşi număr de puncte, 12, aflându-se, în acelaşi timp, în dispută pentru poziţia secundă. Jocul a fost programat, iniţial, în data de 7 decembrie, dar a fost amânat din cauza lucrărilor de renovare de la Sala Sporturilor. La acea vreme, Vasilica Hârţuliu afirma: „Pentru LPS Roman, ar fi fost un moment favorabil, mai bun decât cel din 18 decembrie, apropiat de Sărbători. Băieţii au arătat că sunt în formă şi conectaţi la după victoria de la Iaşi din etapa precedentă, câştigată şi pe teren şi la masa verde”. Din câte s-au văzut, spre bucuria antrenorilor Hârţuliu şi Mihalache, băieţii din lot nu s-au demobilizat şi au învins detaşat. „A fost un meci foarte bun al nostru şi sunt mulţumită de evoluţia copiilor. Un joc foarte frumos a încheiat o primă parte a sezonului cu obiectiv îndeplinit pe acest an, ba, chiar, depăşit. Ne propuseserăm o clasare pe locul al treilea şi am terminat pe al doilea. Au ieşit în evidenţă Muraru, Evu, Pascaru, David, Stroia, Vartolomei şi Patrichi”.

Pentru LPS Roman au jucat: Cosmin Stroia, Gheorghiţă Frâncu (portari) – Mădălin Evu (9 goluri), Costel Muraru (6), Marius Patrichi (2), Alexandru Pascaru (8), Vlad Buştan (1), Cosmin Vartolomei (5) şi Ștefan David (5).

Antrenorul Codruţ Mihalache completează: „S-a pus bază pe nucleul de jucători care a dus greul în acest campionat. Jocul a fost condus de la cap la coadă de echipa noastră, cu acţiuni frumoase, dar şi cu ratări sau scăpări, inerente şi normale. Am condus şi cu zece goluri. Important este că băieţii au jucat cum li s-a spus. Nu mai este nicio problemă în privinţa calificării la primul turneu semifinal. În retur, vrem să conservăm locul al doilea, pentru a avea o poziţie mai bună în faza următoare. Apoi, dorim să ne calificăm şi la al doilea turneu semifinal. Anul s-a încheiat conform calculelor făcute. Prima parte a obiectivului a fost atinsă”.

Primele patru clasate, din fiecare serie, la sfârşitul returului, se vor califica la primul turneul semifinal. Din seria A s-a retras echipa din Adjud, astfel că grupa a rămas cu şapte componente. Returul va începe în 18 ianuarie, cu pauză pentru LPS Roman, cea care va reintra în competiţie în 25 ianuarie: meci pe teren propriu cu LPS Vaslui.

Clasamentul turului

1 P. Neamţ6600229-15318
2 Roman6501191-15015
3 Suceava6402155-13112
4 Iaşi*6213114-1265
5 Bacău6123169-1825
6 Botoşani6114167-2054
7 Vaslui6006141-2090


COMENTARII

WORDPRESS: 0