Handbalistele romaşcane obţin primul punct la Zalău după nouă ani

Handbalistele romaşcane obţin primul punct la Zalău după nouă ani

 

hc-zalauMiercuri, 28 septembrie, de la ora 18.00, echipa de handbal feminin CSM Roman a evoluat în deplasare, în cadrul etapei a cincea a Ligii Naţionale, pe terenul HC Zalău.

După o primă repriză slabă, în care au fost conduse şi la cinci goluri, handbalistele romaşcane antrenate de Andon Boshkovski au intrat la cabine în dezavantaj, 11-15. CSM Roman revine, însă, în partea a doua a meciului, egalează la 18, în minutul 42 şi, chiar, conduce cu două minute înainte de final, 24-23. Echipa lui Gheorghe Tadici echilibrează balanţa în minutul 59 şi are ultimul atac al meciului, pe care însă nu îl fructifică, iar meciul se termină la egalitate 24-24.

Au punctat pentru HC Zalău: Bloj – 8, Nica – 4, Panici – 3, Lazar – 3, Drăguţ – 2, Tămaş – 1, Crap – 1, Klimek – 1, Rob – 1.
Au marcat pentru CSM Roman: Glibko – 9, Iuganu – 5, Stoleru – 4, Tošković – 4, Chitacu – 1, Vădineanu – 1.
Aruncări de la 7 metri: 4 pentru HC Zalău, 3 transformate; 7 pentru CSM Roman, 6 transformate.
Eliminări de 2 minute: 5 pentru HC Zalău, 5 pentru CSM Roman.

„Este drept că am pornit mai timid în acest joc, ne-am dorit mult să obţinem un rezultat foarte bun, probabil şi din această dorinţă prea mare au apărut o serie de erori. Mă bucur că am revenit în repriza a doua, fetele au dat dovadă de caracter, de mare dorinţă de luptă şi iată că am reuşit să obţinem un punct la Zalău după multă vreme. Sigur, personal mi-aş fi dorit mai mult, dar este foarte bine că am reuşit acest lucru la Zalău, împotriva unei echipe foarte ambiţioase şi valoroase, pe măsura antrenorului său. Felicităm şi echipa gazdă pentru jocul prestat, cred că a fost un spectacol handbalistic reuşit pentru toţi cei care au privit acest meci”, a afirmat viceprimarul Lucian Micu.

Este primul punct obţinut de formaţia romaşcană la Zalău după nouă ani. În sezonul 2006-2007, în retur, în etapa a 17-a, pe 1 februarie 2007, HCM Roman, antrenată pe atunci de Liviu Paraschiv şi de regretatul Dan Moisii, termina la egalitate cu HC Zalău, 23-23.

În cadrul etapei a cincea a Ligii Naţionale au mai fost programate partidele: Unirea Slobozia – Cetate Deva 28-17 (miercuri, 28 septembrie), CSM Ploieşti – U Cluj, Măgura Cisnădie – Corona Braşov, CSM Bucureşti – SCM Craiova, CSM Bistriţa – HCM Râmnicu Vâlcea, Danubius Galaţi – Dunărea Brăila (joi, 29 septembrie). Înaintea desfăşurării ultimelor cinci partide ale etapei, CSM Roman se află pe locul al şaselea în clasament, cu 8 puncte. Apoi, campionatul Ligii Naţionale urmează să facă o pauză de două săptămâni, pentru acţiunile lotului naţional. Etapa viitoare, miercuri, 12 octombrie, CSM Roman va evolua din nou în deplasare, la Corona Braşov, pentru ca duminică, 16 octombrie, să evolueze, pe teren propriu, în turul al doilea preliminar al Cupei EHF, împotriva Alba Fehérvár KC, din Ungaria.

 

Foto: www.sportulsalajean.ro

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0