„Hai la Olimpiadă!” îşi extinde reţeaua centrelor gratuite de pregătire în Neamţ

„Hai la Olimpiadă!” îşi extinde reţeaua centrelor gratuite de pregătire în Neamţ

Încep pregătirile pentru Târgul de Paște
Pelerinaj la icoana făcătoare de minuni de la Giurgeni
Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Colegiul Național „Roman-Vodă”

 

hailaolimpiadaProgramul „Hai la Olimpiadă!”, iniţiat de Fundaţia eMAG în anul 2012 şi sprijinit de BCR începând cu anul 2014, îşi extinde reţeaua centrelor de pregătire pentru performanţă şi, începând cu luna octombrie, va avea centre de pregătire gratuite la Matematică, Informatică şi Fizică şi în Piatra Neamţ. În Neamţ, cursurile vor fi organizate în parteneriat cu Centrul Judeţean de Excelenţă.

Matematică

Cursurile de matematică se vor desfășura la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamţ, în grupe de cel mult 20 de elevi, începând cu data de 1 octombrie 2016, după cum urmează:
– matematica pentru gimnaziu – câte o grupă pentru fiecare nivel: clasa a V-a – săptămânal, sâmbăta între orele 9 – 11; clasa a VI-a – săptămânal, sâmbăta între orele 9 -11; clasa a VII-a – săptămânal, luni între orele 15.30 – 17.30; clasa a VIII-a – săptămânal, luni între orele 16.30 – 18.30;
– matematica aplicată pentru liceu – câte o grupă pentru fiecare nivel: clasa a IX-a – săptămânal, luni între orele 15 – 17; clasa a X-a – săptămânal, sâmbăta între orele 9 – 11; clasa a XI-a – săptămânal, sâmbăta între orele 9 – 11; clasa a XII-a – săptămânal, luni între orele 15 – 17.

Informatică

Cursurile de informatică se vor desfășura la Colegiul Național de Informatică din Piatra Neamţ, în grupe de cel mult 20 de elevi, începând cu data de 1 octombrie, după cum urmează:
– informatica pentru gimnaziu – câte o grupă pentru fiecare nivel: clasa a V-a – săptămânal, luni între orele 14 – 15; clasa a VI-a – săptămânal, luni între orele 14 – 15; clasa a VII-a – săptămânal, luni între orele 14 – 15; clasa a VIII-a – săptămânal, luni între orele 14 -15;
– informatica pentru liceu – câte o grupă pentru fiecare nivel: clasa a IX-a – săptămânal, luni între orele 15.30 – 17.30; clasa a X-a – săptămânal, luni între orele 15.30 – 17.30; clasele XI – XII – săptămânal, luni între orele 15.30 – 17.30;
– informatica pentru performanță liceu – o grupă pentru liceu: clasele  IX – XII – săptămânal, marţi între orele 15.00 – 18.

Fizică

Cursurile de fizică se vor desfășura la Colegiul Național “Petru Rareș”, în grupe de cel mult 20 de elevi, începând cu data de 7 octombrie, după cum urmează:
– fizică pentru gimnaziu – câte o grupă pentru fiecare nivel și o grupă mixtă: clasa a VI-a – săptămânal, sâmbăta între orele 9 – 11; clasa a VII-a – săptămânal, sâmbăta între orele 9 – 11; clasa a VIII-a – săptămânal, sâmbăta între orele 9 – 11; clasele VI-VIII grupă mixtă  – săptămânal, sâmbăta între orele 11 – 13;
– fizică pentru liceu – câte o grupă pentru fiecare nivel și două grupe de performanță: clasa a IX-a – săptămânal, sâmbăta între orele 9 -12; clasa a X-a – săptămânal, vineri între orele 16 – 19; clasa a X-a performanță – săptămânal, luni între orele 16 – 19; clasa a XI-a – săptămânal, vineri între orele 16 – 19; clasa a XI-a performanță – săptămânal, luni între orele 16 – 19; clasa a XII-a – săptămânal, sâmbăta între orele 9 – 12.

Înscrieri şi testări

Elevii care doresc să participe la selecție trebuie să se înscrie până pe 21 septembrie, pentru matematică, până pe 23 septembrie, pentru informatică, şi până pe 29 septembrie, pentru fizică. Înscrierea se face on-line la adresa: http://hailaolimpiada.ro/inscriere/ (la oraş se va completa Piatra Neamţ, indiferent de şcoala de provenienţă) şi prin completarea unui formular care poate fi depus la Centrul Județean de Excelență Neamț de la Colegiul Național Petru Rareș, str. Ștefan cel Mare, nr. 4, Piatra Neamț.

Testările elevilor vor avea loc: pentru matematică, sâmbătă, 24 septembrie, între orele 10.30 și 12.30,  la Colegiul Național „Petru Rareș”; pentru informatică, sâmbătă, 24 septembrie, la Colegiul Național de Informatică, între orele 9 și 10, pentru elevii de gimnaziu,  şi între orele 10.30 şi 12.00, pentru elevii de liceu; pentru fizică, sâmbătă, 1 octombrie, între orele 9 și 11, la Colegiul Național “Petru Rareș”.

Data, ora şi locaţia testărilor la Matematică, Informatică şi Fizică vor fi actualizate permanent pe pagina oficială a „Hai la Olimpiadă!” – http://hailaolimpiada.ro/news/se-redeschid-centrele-gratuite-de-pregatire-hai-la-olimpiada/.

Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0233/220018, la secretariatul Centrului Județean de Excelență Neamț de la Colegiul Național “Petru Rareș”, str. Ștefan cel Mare, nr. 4, Piatra Neamț, sala 21.

Anul trecut, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanţă

„În Centrele de pregătire pentru performanţă «Hai la Olimpiadă!», pregătirea elevilor este asigurată de cei mai buni profesori din oraş. Continuăm să punem în valoare comunitatea dascălilor dedicaţi, care pot să ghideze copiii pentru întrebările lumii de mâine. Cursurile în centre sunt gratuite şi, pentru a putea participa la aceste cursuri, elevii cu cele mai bune rezultate la concursurile şcolare participă la o testare. În acest an şcolar, suntem prezenţi în 10 oraşe şi ne-am propus ca, până în 2020, să avem astfel de centre în cel puţin 30 de oraşe din ţară şi să ajungem la cel puţin 5.000 de copiii care pot şi vor să se pregătească la un nivel peste medie”, a declarat Tudor Vlad, Preşedintele Fundaţia eMAG pentru Educaţie.

În anul şcolar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanţă din Bucureşti, Constanţa, Buzău, Iaşi, Braşov, Cluj şi Timişoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!