Prima paginăActualitateEducatie

Gustare de 13 milioane de lei pentru elevii nemțeni

Dimensiune text

La această sumă se ridică valoarea contractelor pentru merele, laptele şi cornul consumate de elevii din judeţ.

Elevii nemţeni vor mânca, în acest an şcolar, mere furnizate de SC Desland Distribuţie SRL Roman. Societatea s-a obligat să asigure 3.760.780 mere, pentru suma de 1.385.020,06 lei cu TVA. Firma romaşcană are obligaţia să furnizeze mere timp de 86 de zile de şcolarizare, începand cu 10 noiembrie.

De asemenea, începând cu data de 1 noiembrie, a intrat în vigoare noul contract de furnizare a produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat, precum şi pentru copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de patru ore. Valoarea totală a contractului este de 8.959.999,85 lei cu TVA. Firmele care livrează produsele din cadrul programului „lapte şi corn” sunt: Cibibon SRL, Magnus Impex SRL, Panamarom SRL, Tipotrans SRL şi Complex Agroalimentar.

„Am trimis control din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean pentru a verifica modul în care se desfăşoară aceste programe, dacă sunt cunoscute normele şi dacă unităţile şcolare au amenajările impuse. Toate instituţiile şcolare au fost atenţionate, atât în scris, cât şi cu prilejul controalelor, asupra obligaţiei verificării documentelor de calitate şi a termenelor de valabilitate a produselor, ţinându-se cont că acestea sunt perisabile”, a declarat Emilia Arcan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0