Grupul Școlar „Vasile Sav”, votat pentru premii în competiția „Școala Altfel”

Dimensiune text

Festivalul național „Antreprenor pentru viitor”, organizat de Grupul Școlar „Vasile Sav”, a întrunit cel mai mare număr de voturi în cadrul competiției „O activitate de succes în Școala Altfel”, la secțiunea „Abilități de viață”.

 

Inițiativa liceului romașcan a strîns 578 de voturi, fiind considerată reprezentativă pentru această secțiune. Festivalul, aflat la a doua ediție, a avut următoarele secțiuni: „Homo faber” (expoziție de produse finale realizate de elevi în cadrul proiectelor școlare, adresată elevilor), „Incubator de afaceri” (diseminarea unor proiecte antreprenoriale și planuri de afaceri însoțite de pachetul de promovare a proiectului, afacerii sau produsului – pliant, catalog, fluturași, bannere, siglă, slogan – adresată, de asemenea elevilor), „Abilități de viață independentă la elevi dezvoltate prin activități de educație formală și non- formală” (exemple de bune practici, adresată profesorilor).

În cadrul festivalului s-au organizat workshop-uri, studii de caz, expoziții de machete funcționale și de proiecte, în parteneriat cu instituții de învățămînt superior și cu agenți economici. Competiția „O activitate de succes în Școala Altfel” și-a propus să selecteze și să promoveze, pe site-ul Ministerului Educației, zece dintre cele mai reușite activități desfășurate în această perioadă, cîte una pentru fiecare dintre secțiunile concursului.

Din județul Neamț au fost selectate să intre în competiție opt activități realizate de școli din județ, dintre care patru s-au aflat pe primul loc la categoriile lor la sfîrșitul perioadei de votare. Voturile exprimate reprezintă 40% din punctajul final, restul de 60% fiind acordat de o comisie din cadrul Ministerului Educației și Cercetării. Rezultatele finale vor fi aflate pe 24 mai, iar cîștigătorii vor fi premiați pe 1 iunie.COMENTARII

WORDPRESS: 0