Grupul Școlar „Vasile Sav” devine liceu tehnologic

Grupul Școlar „Vasile Sav” (foto) se va numi, din viitorul an școlar, Liceul Tehnologic „Vasile Sav”.

 

 

Schimbarea denumirii este hotărîtă de o precizare metodologică a Ministerului Educației, prin care care liceele cu clase preponderent pe filieră teoretică se vor numi „liceu teoretic”, cele cu clase pe filiera vocațională – „liceu de arte”, liceu de muzică”, „liceu teologic”, „seminar teologic ortodox”, „liceu pedagogic”, „liceu cu program sportiv” (după caz), iar școlile cu activitate preponderentă pe filiera tehnologică – „liceu tehnologic”. În cazul în care ponderile claselor constituite pe diferite filiere sînt sensibil egale, se va adopta denumirea „liceu”. Totodată, unitățile de învățămînt care se numesc colegiu național, colegiu tehnic, colegiu (cu aprobarea ministerului) își vor păstra denumirile.

Dintre liceele romașcane, doar Grupul Școlar „Vasile Sav” va fi afectat de schimbare, instituția urmînd să se numească, din septembrie 2012, „liceu tehnologic”. „Denumirea de grup școlar este demonetizată. Noi am început deja activitățile necesare pentru constituirea dosarului prin care solicităm Ministerului Educației schimbarea denumirii instituției noastre în «colegiu tehnic»„, a spus profesoara Adriana Drăghici, director al Grupului Școlar „Vasile Sav”.

Obligate să-și schimbe denumirea vor fi și actualele școli generale. Acestea se vor numi, tot începînd cu anul școlar 2012 – 2013, fie școli primare (dacă au în componență doar clase din ciclul primar), fie școli gimnaziale. Așadar, sintagma „școala generală cu clasele … nr. …” nu va mai putea fi utilizată nici pe frontispiciile unităților de învățămînt și nici în actele eliberate de acestea.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!