Gropile de gunoi, pline până la refuz

Dimensiune text

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Culiţă Tărâţă, a declarat, joi, că, începând de luna viitoare, nemţenii vor trebuie să transporte gunoiul în altă parte. Declaraţia a fost făcută după ce şedinţa extraordinară a CJ, programată pentru ora 14.00 nu s-a ţinut, din lipsă de cvorum.

„Pe data de 15 mai expiră termenul şi se închid depozitele de gunoi intermediare şi vom fi nevoiţi să cărăm gunoiul în alt judeţ. Pe banii cui? Nici pe banii lui Arsene (n.r. – Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ), nici pe banii lui Ștefan (n.r. – Gheorghe Ștefan, primarul municipiului Piatra Neamţ), nici pe banii lui Tărâţă, nici pe banii nimănui! Pe banii contribuabilului! Eu cred că sabotarea şedinţei de astăzi are legătură cu faptul că, din nou, am adus pe ordinea de zi să supunem dezbaterii şi aprobării proiectul cu managementul deşeurilor menajere nepericuloase de la Girov, pentru a şasea oară. Am spus: dacă consideraţi că ceva nu este în neregulă şi conveniţi cu cei de la PSD, cu majoritatea pe care o reprezentaţi, cereţi să fie înlocuit, cu alte fraze sau alte condiţii, în limita a ceea ce este trecut în proiect şi ce prevăd normele Uniunii Europene. Nu au venit cu nimic! La mapă sunt toate documentele, dar, probabil, că nu le-a dat OK-ul sau nu au făcut aranjamentele cu cei care trebuie să vină. Nu-i nimic, asta o să fie monitorizată şi o să fim atenţi să vedem care sunt interesele. Deci nu sunt decât interese personale şi de grup din partea unora”, a afirmat Culiţă Tărâţă, preşedintele CJ Neamţ.

Pe de altă parte, la începutul acestei săptămâni, primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, a afirmat că problema cu groapa de gunoi mai poate fi gestionată pentru o scurtă perioadă de timp, fără ca cetăţenii din Roman şi din zonă să fie afectaţi. Cu toate acestea, Laurenţiu Dan Leoreanu a solicitat factorilor politici implicaţi să dea dovadă de înţelepciune şi de bună-credinţă, pentru ca judeţul Neamţ să nu piardă finanţarea europeană în cadrul proiectului privind sistemul integrat de management al deşeurilor.


COMENTARII

WORDPRESS: 0