Grevist în holul Poliţiei

Dimensiune text

Ioan Cănărău a intrat în greva foamei. Joi a fost a patra zi de protest pentru sindicalist. Şeful IPJ Neamț nu a identificat o problemă concretă a protestatarului, după discuția cu agentul Cănărău.

canarauAgentul de poliţie Ioan Cănărău, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) şi preşedinte SNAP Neamţ, s-a ţinut de cuvânt şi a intrat, joi dimineaţă, în greva foamei. Acesta a participat şi la discuţii cu inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ şi cu directorul adjunct de la Direcţia de Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). „Am decis, împreună cu şefii din SNAP, ultima formă de protest: greva foamei. Am fost supus unor forme de abuzuri în această săptămână, de când protestez în faţa Poliţiei, am fost sancţionat ilegal de către jandarmi. De abia astăzi, de când s-a aflat în presă că un  poliţist este în greva foamei, conducerile IPJ Neamţ şi a Poliţiei Române doresc să discute cu mine. Particip la nagocieri, dar discuţiile nu merg bine. Ei au intrat în panică doar pentru că a aflat presa. Sunt sensibili doar la ce spune presa, nu pentru că poliţiştii sunt abuzaţi”, a afirmat Ioan Cănărău.

Inspectorul şef al IPJ Neamţ spune că a venit la Roman pentru a discuta cu ofiţerii care au venit la Poliţia Roman pentru un control tematic, dar că a vrut să afle şi motivul pentru care Cănărăru a intrat în greva foamei. „Nu au fost negocieri. Eu am venit pentru controlul care se desfăşoară la Roman şi, dacă tot am fost acolo, mi s-a părut normal să-l întreb ce probleme are, dar nu mi-a spus de ce a intrat în grevă, au fost doar chestiuni generale. Nu am identificat o problemă concretă. Dacă protestul nu este legal – şi cred că nu este, pentru că jandarmii l-au amendat deja, în conformitate cu prevederile Legii nr. 60/1991 -, eu va trebui să fac o verificare internă”, a declarat comisarul şef Paul Tablan, inspectorul şef al IPJ Neamţ. Acesta a adăugat că problema legată de cazul de ultraj este în cercetarea proprie a procurorului şi că modalitatea de soluţionare a dosarului reprezintă rezultatul muncii magistratului.

Ioan Cănărău protestează începând de luni, 14 iulie. Acesta este nemulţumit de faptul că el şi alţi doi agenţi de poliţie nu au fost consideraţi victime într-un caz de ultraj şi-l consideră vinovat pentru acest lucru pe şeful Poliţiei Roman. De joi, 17 iulie, Cănărău a intrat în greva foamei. Joi, la ora 16.00, acesta a afirmat că se află încă în greva foamei, în holul Poliţiei Roman.COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • ION ROATA 6 ani

  IONICA, DOAR PRIN GREVA FOAMEI POTI SA DAI SI TU BURTA JOS…CA SPORT NU FACI…BURTA TI-A CRESCUT SI NU POTI FACI MUNCA DE POLITIE, NU POTI FUGI DUPA HOTI! CRED CA TE-AI GINDIT BINE…CUM POTI SA SLABESTI! BRAVO TIE ! AI CAP !

  • alexandru ioan cuza 6 ani

   mosule,de ce bagi in derizoriu actiunea de protest a unui om care are sange in instalatie si PROTESTEAZA,cand ar trebui toti sa urlam ,,luati laba de pe Romania hotilor”dealde tine care stau in fata tastelor si scuipa pe curajul unui om,nu esti smecher ,nici spiritual nici macar…….hai mars!!!!!!

 • ION 6 ani

  sa nu te lasi ionica.noi romascanii care te cunoastem, suntem alaturi de tine. trebuie sa se termine odata cu caracatita asta din politia roman. unii au ajuns politisti ai anului dupa care au fost descoperiti ca infractori sau ca erau finii comandantului . oare chiar nu vede nimeni din conducerea ministerului de interne? UN ROMASCAN DE BUNA CREDINTA