Greva transportatorilor

Înfrângere a liderei Ligii a patra, la Negrești
Amatorii de grătare s-au civilizat
Cositoarea electrică i-a adus moartea

De marți, 12 februarie, transportul de persoane din Neamț este blocat. Acțiunea de protest va bloca transportul zilnic, între orele 8 și 12, până pe 14 februarie.

 

 

Marți, 12 februarie, transportul de persoane va fi blocat, ca urmare a faptului că autobuzele și microbuzele care asigură transportul județean și interjudețean nu ies pe traseu. Decizia aparține Asociației Transportatorilor din județul Neamț, care a anunțat că de marți, 12 februarie, va declanșa o amplă mișcare de protest la care vor participa toți operatorii din transportul județean și interjudețean de pasageri. Acțiunea va consta într-un marș prin Piatra Neamț, la care vor participa 50 până la 75 de mașini de transport, și un miting, cu pichetarea sediului Prefecturii Neamț, între orele 8 și 12, în perioada 12-14 februarie. Marșul va avea loc pe traseul strada Bistriței – bulevardul Republicii – bulevardul Decebal – strada Mihai Eminescu – Piața Ștefan cel Mare – strada Alexandru cel Bun, ceea ce înseamnă că centrul orașului va blocat.

Mișcarea de protest va bloca întreaga activitate de transport în toate județele în care există filiale ale Federației Operatorilor de Transport. Principala nemulțumire a protestatarilor este schimbarea repetată a legislației și a condițiilor de acordare a traseelor, în condițiile în care, susțin transportatorii, au investit bani pentru a-și schimba parcul auto, astfel încât acesta să corespundă criteriilor cerute de lege, au pregătit dosarul pentru licitații pe legislația din 2012, iar acum, spun transportatorii, statul vine cu alte cerințe. Transportatorii cer adoptarea Ordinului 27/2010, prin care se stabilește cadrul general privind activitatea de transport. O altă revendicare se referă la reglementările privind pirateria. În perioada 20 -25 ianuarie, ar fi trebuit să aibă loc licitația pentru atribuirea de trasee județene și interjudețene, iar rezultatele ar fi trebuit publicate în data de 5 februarie, însă licitația a fost suspendată. Interesele din domeniu au fost vizibile și în ședințele Consiliului Județean Neamț, for legislativ care a aprobat regulamentul și caietul de sarcini ce cuprinde și traseele pentru transportul județean de călători.

În Asociația Transportatorilor din Neamț sunt afiliate circa 50 de firme, cu peste 1.000 de angajați.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!