Grevă în curtea Spitalului

Grevă în curtea Spitalului

 

Spitalul Roman - Spitalul Nou 02Luni, 31 octombrie, în curtea Spitalului Municipal de Urgență Roman, salariații din sistemul de sănătate vor face grevă, anunță reprezentanții Sindicatului Sanitas. Aceștia sunt nemulțumiți de OUG 20 emisă în acest an și care produce inechități cu privire la drepturile salariale, în special asupra asistenților medicali, dar și a angajaților TESA.

La Roman, sindicatul Sanitas numără 230 de membri. Nu toți vor ieși la protest, dar se așteaptă ca un număr important dintre cei care au fost pe tura de noapte, dar și din cei prezenți luni la serviciu, să-și spună nemulțumirile. Protestul se va organiza, în curtea unității sanitare, între orele 10 și 12. Greva se va desfășura cu respectarea legislației în vigoare, o treime dintre salariați vor acoperi actul medical, astfel încât pacienții să nu aibă de suferit.

Printre solicitările celor din sistem se numără aceea ca sporurile să fie calculate la salariul din august 2016, și nu din 2009, cum prevede legislația dată în acest an, dar se cere creșterea salariilor și personalului administrativ, care, în fapt, nu a primit nicio majorare în acest an.

Medicii nu vor participa la protest, dar se arată solidari cu ceilalți colegi din sistem, la fel ca și conducerea unității medicale. „Protestul va fi organizat de sindicatele Sanitas și Solidaritatea, nemulțumirile principale fiind legate de OUG 20 privind salarizarea asistenților și infirmierilor, precum și personalul TESA – acolo unde numai șefii din administrativ au primit creșteri salariale. Greva de luni nu va perturba actul medical, la protest participând în special cei care vor ieși din tura de noapte. Din punctul nostru de vedere îi sprijinim, pentru că ne dorim să lucrăm într-un mediu în care toți angajații să fie mulțumiți, pentru a pune pe primul plan binele pacienților”, a declarat medicul Maria Andrici, managerul Spitalului Municipal de Urgență Roman.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0