Prima paginăSocialSanatate

Grevă de avertisment la spital

Dimensiune text

Luni dimineaţă va avea loc o grevă de avertisment la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman. Pentru 28 noiembrie se anunță grevă generală.

Reprezentanţii Spitalului Municipal de Urgenşă Roman au decis să   participe la greva din domeniul sanitar, întrucât cerinţele medicilor nu au fost nici până acum îndeplinite de către Ministerul Sănătăţii. „Am primit din partea Federaţiei Sanitas din România o notificare privind declanşarea conflictului colectiv de muncă, la nivelul sectorului de sănătate, prin care ne este comunicat calendarul acţiunilor de protest din sectorul sanitar, aşa cum a fost stabilit în şedinţa consiliului naţional din 14 noiembrie. Aşadar, pe 25 noiembrie, va avea loc o grevă de avertisment, cu întreruperea activităţii între orele 8 şi 10, iar pe 28 noiembrie se va declanşa grevă generală pe perioadă nelimitată”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Neamţ, Iosif Koszeghi, confirmase deja că va avea loc o grevă în sistemul sanitar, însă Colegiul Medicilor din România a anunţat, ulterior, că nu are dreptul la activităţi sindicale şi patronale şi, de aceea, nu poate fi el organizator al unei greve generale. Colegiul Medicilor a recomandat tuturor medicilor să susţină prin toate mijloacele organizaţiile sindicale care vor declanşa un asemenea demers.

„Anunţăm romaşcanii că, în această perioadă, va fi asigurată doar o treime din activitate, pentru că este grevă de avertisment. Dacă sunt urgenţe foarte mari, ele vor fi preluate, dar, dacă nu, trebuie să se ştie că doar o treime dintre medici vor fi disponibili în acest interval şi îi rugăm să înţeleagă acest lucru”, a mai declarat medicul Cătălina Pălăncianu.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • marius 7 ani

    Pentru ce greva cucoana? Sunteti plini de bani. Salariile voastre sunt enorme in comparatie cu administratia publica locala. Cei din primarie dupa salariul avut ar trebui sa stea toata ziua in greva, insa muncesc pe bani putini si cu speranta in suflete. Rusinos.

    • deki 7 ani

      De aia desteptule! Pune mana pe carte, termina si tu o facultate de medicina, fa un rezidentiat, reuseste sa te angajezi intr-un spital si…pe urma mai vedem ce spui. Fi-ti-ar administratia de cap sa-ti fie!