Grenada din curte

Dimensiune text

Joi dimineață, în jurul orei 10.15, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț a fost alertată și a intervenit pentru asanarea unui element de muniție descoperit în curtea unei gospodării aparținînd Ceciliei B., din localitatea Sagna.

 

 

Proprietara a descoperit o grenadă defensivă în timp ce săpa în curte. Imediat, au fost anunțate forțele de intervenție, care s-au deplasat la fața locului și au ridicat grenada în condiții de siguranță. Pirotehniștii militari au verificat zona cu ajutorul detectorului de metale, pe o suprafață de 100 de metri pătrați, nefiind descoperite alte elemente de muniție. Grenada provine din cel de-al doilea război mondial și prezintă pericol la manipulare și transport.

Atunci cînd descoperiți elemente de muniție neexplodate, nu le atingeți, nu le loviți sau mișcați, nu le introduceți în foc, nu încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente, nu lăsați copiii să se joace cu asemenea componente, nu ridicați, nu le transportați în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi, iar în zona unde se presupune că ar exista muniție neexplodată nu permiteți accesul, nu faceți focul și nu executați lucrări de îmbunătățiri. Anunțați evenimentul la numărul de telefon 112!„, sînt recomandările maiorului Iulian Jugan, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0