Grav accident în bîlci: O tînără gravidă şi un copil au fost aruncaţi din „paraşute”

Dimensiune text

O tînără însărcinată și un copil de nouă ani au căzut de la cîţiva metri dintr-un Skylift. Defecțiunea produsă la utilaj i-a dus pe cei doi la spital. Poliția, Protecţia Consumatorului şi ISCIR au deschis o anchetă.

 

Distracția din bîlci a fost umbrită, sîmbătă, de un accident la un utilaj de tip Skylift, dar cunoscut mai ales sub numele de ”umbreluțe” sau ”parașute”. Două persoane au ajuns la spital după ce au căzut cu tot cu banchetă, de la o înățime de cîțiva metri.
Evenimentul a avut loc în jurul orei 14.50, moment în care bîlciul era asaltat de persoane dornice de distracție. Skyliftul la care s-a produs defecțiunea avea 16 banchete a cîte două locuri fiecare, dar în acel moment, în utilaj erau doar cinci persoane.

Din verificările efectuate s-a stabilit că în timpul funcționării echipamentului s-a produs o avarie la sistemul care angrena rotația, care a produs cîteva șocuri de oprire – pornire, ce au generat o rotație anormală, producînd balansarea scaunelor spre exterior, astfel depășind traiectoria normală și lovindu-se de un stîlp de iluminat public, amplasat la o distanță de 0,6 metri de platforma echipamentului. Din impact a rezultat avarierea ușoară a zece banchete, iar una dintre acestea s-a desprins de pe carcasa exterioară şi a căzut pe sol, două persoane fiind accidentate”, a declarat subcomisar Cătălina Bădeanu, purtător de cuvînt al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț.

Cele două victime au fost transportate cu ambulanța la spital, unde Maria A., de 22 de ani, din comuna Ion Creangă, a fost diagnosticată cu policontuzii prin cădere de la înălțime, contuzie toraco – abdominală și contuzie forte  de bazin, iar minorul în vîrstă de nouă ani, din Roman, a fost diagnosticat cu policontuzii prin cădere de la înălțime, contuzie forte coloană dorsală, contuzie forte coloană lombară și tahicardie sinusală. Din fericire, copilul nu a necesitat internare, dar tînăra în vîrstă de 22 ani a rămas în spital fiindcă accidentul riscă să-i provoace probleme serioase, avînd în vedere că Maria A. este  însărcinată în două luni.

Celelalte trei persoane din ”umbreluțe” au plecat din bîlci imediat ce au putut coborî din utilaj, nemaifiind găsite de polițiști la fața locului. Acestea se pare că nu au suferit răni grave, întrucît nu s-au prezentat la spital pentru a solicita îngrijiri medicale.

Ultiajul de distracție aparține unei firme din Piatra Neamț, administrată de Petru P., de 48 de ani, dar, la momentul producerii accidentului, echipamentul era manevrat de Alin T., de 29 de ani, din comuna Ruginoasa.

Despre eveniment au fost sesizate Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Neamț și Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR) Bacău, care și-au trimis reprezentanți la fața locului.

Pe numele administratorului echipamentului și pe numele celui care manevra utilajul de agrement a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. La finalizarea cercetărilor se va propune soluția legală prin Parchet.COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • …interesul acestor proprietari de instalatii este de a scoate cat mai mult profit,dar de siguranta oamenilor cine raspunde ,nu stiu dar anainte de a se instala aceste masinarii sunt verificati de cineva daca au starea tehnica facuta la toate aceste masini si utilaje sau se merge tot pe principiul ,ca noua nu ni se poate antampla nimic si se ajunge la mica antelegere, antelegeti dumneavoastra ce vreau sa zic.

  • emi 8 ani

    Totusi,ce cauta tanara gravida in parasutele alea?

  • Cristian 8 ani

    Emi … daca citesti cu atentie articolul vei observa ca doar copilul a cazut, iar tanara a fost lovita de acel echipament cazand peste ea !