Prima paginăSocial

Graficul de acordare a pensiilor, secret prin lege

Dimensiune text

Pensionarii pot afla cînd le aduce poștașul pensia doar dacă discută cu dirigintele Poștei. Graficul de acordare a pensiilor nu mai este afișat la Poștă, pentru siguranța salariaților instituției.

 

La începutul acestei săptămîni, sute de pensionari romașcani au luat cu asalt sediul Poștei, așteptînd ca poștașii să le ofere drepturile sociale lunare. În mod normal, pensiile sînt oferite începînd cu data de 14 a lunii, însă, de această dată, prima zi de distribuire a drepturilor sociale a fost data de luni, 16 iulie. În speranța că vor primi banii cuveniți încă din prima zi de acordare a pensiilor, bătrînii din oraș s-au întîlnit cu poștașii în scările blocurilor din apropierea Poștei. Pe de altă parte, mulți dintre pensionari s-au arătat nemulțumiți de faptul că Poșta din Roman nu mai afișează graficul de acordare a pensiilor la domiciliu.

Conform spuselor reprezentanților Poștei, singurul mod în care beneficiarii pot afla în ce zi poștașii le vor aduce acasă pensiile este acela de a apela telefonic dirigintele instituției, graficul de acordare a pensiilor la sediul Poștei Roman fiind secret… prin lege. „Atît Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, a bunurilor, a valorilor și protecția persoanelor, cît și alte prevederi legale în vigoare, interzic afișarea unui astfel de grafic, pentru siguranța salariaților noștri și pentru a preveni cazurile în care poștașii devin victime ale hoților. Fiecare pensionar poate afla, apelînd numărul de telefon 0233.744.918, în ce zi poștașul îi va aduce pensia. Trebuie menționat faptul că zilele de achitare a pensiilor nu se modifică de la o lună la alta. De exemplu, dacă pensionarii domiciliați pe strada Republicii primesc pensiile pe data de 14 a lunii, în prima zi de achitare a acestor drepturi, regula va rămîne valabilă și în următoarele luni. Excepții sînt cazurile în care data de 14 este o zi de sîmbătă sau de duminică, în care poștașii nu au program de distribuire a pensiilor. În aceste cazuri, ziua de acordare a pensiilor este decalată„, au explicat reprezentanții Poștei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0