Grădiniţa la control

Dimensiune text

Inspectori ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ au efectuat, săptămâna trecută, un control la grădiniţa aflată în administrarea  Școlii „Alexandru Ioan Cuza”.

Acţiunea face parte dintr-o serie de controale la toate grădiniţele cu program pelungit de pe raza judeţului Neamţ. În Grădiniţa nr. 3 cu program prelungit din Roman sunt inscrişi 152 de copii. Inspectorii au verificat documentele de înscriere ale preşcolarilor, condiţiile din sălile de clasă, paturile şi lenjeriile, grupurile sanitare, magazia de alimente şi bucătăria. S-a pus mare accent pe blocul alimentar, pentru a preveni eventuale neplăceri datorate spre exemplu toxiinfecţiilor alimentare.

În urma controlului s-a descoperit că în meniul zilnic al copiilor intrau jeleuri cu conţinut mare de zahăr, coloranţi şi aditivi, compuşi care pot fi periculoşi în dieta copiilor. De exemplu, coloranţii de tip galben de chinolină sau albastru patent, care intră în compoziţia jeleurilor, pot determina afecţiuni precum: alergii, astm, dermatite, sindrom ADHD, congestie nazală, astm, bronhoconstricţie, disfuncţii ale percepţiei gustului, distrugeri cromozomiale, spasme vasculare, dureri gastrice, dermatite şi purpură şi are potenţial cancerigen.

„În grădiniţa noastră nu au existat niciodată probleme de natură alimentară şi nici nu cred că or să fie vreodată, pentru că angajaţii noştri sunt responsabili”, a afirmat Claudiu Maxim, directorul Școlii „Alexandru Ioan Cuza”, de care aparţine şi Grădiniţa cu numărul 3. Directorul şcolii a mai adăugat şi faptul că în meniul copiilor intră, de obicei, numai alimente sănătoase, precum fructe.

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au urmărit şi relaţiile contractuale, făcând propunerea către conducerea grădiniţei ca în contractele care se vor semna cu părinţii să fie introduse în mod explicit responsabilităţile angajaţilor grădiniţei, în vederea siguranţei copiilor, pentru a fi evitate accidente precum cel de la Iaşi, unde un copil a băut clor. „După acest control, vom avea o întâlnire cu reprezentanţii grădiniţelor, şcolilor şi cu inspectorii şcolari, pentru a stabili de comun acord condiţiile contractuale care să garanteze siguranţa deplină a copiilor”, a afirmat Vlad Ciurea, comisar şef adjunct în cadrul Comisariatului Judetean pentru Protecţia Consumatorilor Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • MIRON LUCIAN 7 ani

    IN SFARSIT CINEVA CARE IA ATITUDINE IN ORASUL NOSTRU !