Grădinița din Hociungi, inaugurată la toamnă

Preșcolarii din satul Hociungi, comuna Moldoveni, vor putea desfășura activități într-o locație nouă.

 

 

Construcția grădiniței face parte dintr-un proiect cu finanțare europeană cîștigat de administrația publică  de la Moldoveni, care mai cuprinde asfaltarea a șase kilometri de drum, precum și modernizarea căminului cultural din satul Hociungi.
Grădinița este o construcție cu etaj, realizată pe o suprafață de 230 de metri pătrați. Clădirea cuprinde trei săli de clasă, depozite de jucării pentru toate grupele, cancelarie, cabinet medical, grupuri sanitare.
De această grădiniță vor beneficia 45 de copii pentru grupele II și III, precum și 20 de copii pentru clasa pregătitoare. Construcția a fost ridicată lîngă parcul comunei, între satele Hociungi și Moldoveni, pentru ca această construcție să-și mențină utilitatea  chiar și atunci cînd numărul de preșcolari dintr-unul dintre sate s-ar putea reduce. Grădinița va avea toate dotările, de la apă curentă la centrală termică„, a precizat profesorul Petru Dabija, directorul Școlii Moldoveni.

 

 

Lucrările de execuție au început anul trecut. Clădirea este finalizată, urmînd ca, în perioada următoare, constructorul să realizeze finisajele clădirii. Festivitatea de inaugurare a grădiniței este programată odată cu deschiderea noului an de învățămînt 2012 – 2013.


COMENTARII

WORDPRESS: 0