Gospodării, terenuri și drumuri afectate de ploile din ultimele două zile

Gospodării, terenuri și drumuri afectate de ploile din ultimele două zile

Dimensiune text

 

 

Județul Neamț s-a aflat, timp de două zile, sub cod galben și cod portocaliu de averse de ploaie și vijelii. Ploile au făcut pagube în mai multe localități din județul Neamț, fiind nevoie de intervenția echipelor pentru situații de urgență.

Conform unui raport al ISU Neamț, în total, după cele două zile, bilanțul pagubelor din Neamț arată astfel: 48 de curți inundate, cinci beciuri inundate, trei poduri colmatate, 13 podeţe afectate, o punte pietonală afectată, patru fântâni colmatate, un obiectiv social afectat, cinci locuințe inundate, 2,25 kilometri de drum național afectat, 8,650 kilometri de drum județean afectat, 16,93 kilometri de drum comunal afectat, 21,04 hectare teren arabil afectat, 0,2 kilometri de drum sătesc afectat, două hectare de fânețe, 2,0 kilometri de albie colmatată, 0,50 kilometri maluri afectate de eroziune, rigole colmatate pe o distanță de trei kilometri, 30 metri liniari mal stâng drum de servitute și un șanț betonat deteriorat. Pagubele s-au înregistrat în comunele: Girov, Borca, Farcașa, Dragomirești, Petricani, Costișa, Bicaz Chei, Gârcina, Poienari (satele Poienari și Săcăleni), Văleni (satele Moreni, Văleni, David și Munteni), precum și orașul Roznov.

Pompierii și comitetele locale pentru situații de urgență au acționat, în aceste două zile, pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate din comunele: Girov, Farcașa, Bahna, Pâncești, precum și în municipiul Roman.

Conform meteorologilor, vremea rea se prelungește în toată țara până miercuri dimineață, 5 iunie. Vestul județului Neamț se află de duminică după-amiază, 2 iunie, până seara, la ora 21, sub avertizare meteo cod galben de ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină. De duminică seara, avertizarea cod galben și cod portocaliu pentru același tip de fenomene meteo este instituită pentru județe din centrul, sudul și sud-estul țării, precum și pentru jumătatea sudică a Moldovei, până luni, 3 iunie, ora 12.

 

Foto: ISU Neamț

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0