Gospodării în flăcări, la Gherăești și Horia

Gospodării în flăcări, la Gherăești și Horia

Dimensiune text

 

 

Joi, 11 iulie, la ora 13:10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la anexa unei locuinţe particulare din comuna Gherăești, satul Gherăești Noi.

La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje cu opt pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și o autospecială încadrată cu trei membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherăești. Ca urmare a producerii incendiului, au ars o anexă confecționată din scândură și aproximativ un metru cub de lemn de foc. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform pompierilor, focul deschis în spații deschise, după ce proprietarul a făcut curățenie în curte și a dat foc la deșeuri, vântul ducând la propagarea arderii la magazie.

Tot joi, la ora 13:47, pompierii au fost anunțați despre producerea unui incendiu la o anexă din satul Horia, comuna Horia. La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanță SMURD tip B2, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars anexa confecționată din scândură acoperită cu astereală din lemn cu învelitoare de plăci de azbociment, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost, conform ISU Neamț, fumatul în loc nepermis.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0