Prima paginăActualitate

Gospodărie în flăcări în comuna Ion Creangă

Gospodărie în flăcări în comuna Ion Creangă

Dimensiune text

Joi seară, 10 decembrie, prin apel la 112, în jurul orei 18:40, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o locuință din comuna Ion Creangă, informează ISU Neamț.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Incendiul se manifesta într-una din camere și la acoperișul locuinței, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Din interiorul unei camere pompierii au scos o butelie.

„Militarii au localizat și lichidat incendiul, în urma căruia au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 2 mp și bunurile materiale aflate în interiorul camerei. Efectul termic produs de amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față mijloacele de încălzire fost cauza probabilă de producere a acestui incendiu. Nu au fost victime”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

În anul 2020, din totalul incendiilor produse în județul Neamț, în medie, 18% au avut loc ca urmare a coşurilor de fum defecte sau necurăţate, respectiv 10% ca urmare a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează adesea cu tragedii.

Video: ISU Neamț

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0