Google a „adoptat” Colegiul Național „Roman-Vodă”

Dimensiune text

În cadrul programului „Google for Education”, reprezentanţii Google s-au întâlnit cu elevii şi profesorii liceului. Scopul acestei întâlniri îl reprezintă accesul elevilor şi profesorilor la noi tehnologii. 

google 1Reprezentanţi ai companiei Google s-au întâlnit luni, 6 aprilie, cu elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” (CNRV), în cadrul programului „Google for Education”. Întâlnirea a avut loc ca urmare a parteneriatului încheiat între Google şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, cu scopul facilitării accesului elevilor şi profesorilor români la noile tehnologii, contribuind astfel la creşterea calităţii actului de învăţare. La eveniment au participat elevi şi profesori ai liceului. Timp de patru ore, aceştia au asistat la prezentările şi informaţiile oferite de reprezentanţii Google. „Am venit la Roman pentru că am absolvit Liceul «Roman-Vodă». Am introdus şi liceul în care m-am format în programul «Google for Education». Este un program în care încercăm să oferim un alt suport de curs pentru profesori şi care cuprinde lecţii pentru elevi şi dascălii care predau informatica. Google va oferi în viitor şi burse elevilor. Am început acest program cu ideea de a adopta acest liceu. Dacă îl adoptăm, trebuie să-l şi creştem”, a spus Mihaela Paraschivu, network engineer la Google Ireland.

”Fără pasiune, nu se pot inventa lucruri măreţe!”

google 2Reprezentantul Google a prezentat în faţa celor prezenţi o scurtă istorie a Companiei Google, activitatea şi misiunea acesteia. „Când am ajuns la facultate, nu ştiam să deschid un calculator. Mi se părea că profesorii vorbeau la cursuri în limbi străine. Am terminat Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din Iaşi. M-am mutat la Bucureşti, unde am lucrat la mai multe firme. Am citit foarte mult în domeniu. La începutul carierei vorbeam la telefon cu oamenii care foloseau internetul, iar după ce am avansat, m-am ocupat de configurări, de design, de găsirea de soluţii pentru ca oamenii să aibă un internet mai bun şi mai ieftin. Fac parte din echipa Google de anul trecut, dar am lucrat şi la firme precum Amazon şi Huawei. În prezent, îmi desfăşor activitatea în Data Center, acolo unde sunt ruterele şi serverele care fac legătura între diferite companii. Computer Science este un loc în care oamenii învaţă să folosească calculatoarele, pot să-şi dezvolte creativitatea. Google are sedii în toată lumea. Sunt foarte multe locuri de muncă în ştiinţa comunicaţiilor, iar salariile sunt competitive. Sunt joburi mai multe decât absolvenţi de facultăţi de profil. Ştiinţa calculatoarelor înseamnă şi design, grafică, jocuri, filme. Cei care lucrează la Computer Science sunt oameni care vor să schimbe lumea. Treburile zilnice trebuie făcute de roboţi, de maşini automate pentru ca oamenii să aibă timp să stea cu familia şi să călătorească. Pentru a lucra în acest domeniu, tinerii trebuie să urmeze Facultatea de Calculatoare sau Facultatea de Informatică, dar pot învăţa şi singuri, folosing internetul pentru a urma lecţii. Prietenul meu a urmat secţia de limbi străine la un liceu din Bucureşti şi lucrează la Amazon ca senior network engineer. A învăţat singur Linux şi Cisco. Poate face oricine asta, trebuie doar să le placă şi să pună pasiune în tot ceea ce fac. Fără pasiune, nu se pot inventa lucruri măreţe. Pe măsură ce se aprofundează un domeniu, o materie, vor descoperi tot mai multe lucruri interesante. Este important să gândeşti cât mai sus, să-ţi doreşti să te depăşeşti în fiecare moment. În Google nu trebuie să mergi pe aceeaşi linie, ci trebuie să depăşeşti ceea ce alţii au dezvoltat şi să încerci ca soluţia ta să fie cea mai bună. Google are nevoie de oameni inteligenţi şi creativi. Chiar cred că în acest oraş, la «Roman-Vodă», sunt oameni capabili. Am foarte mulţi prieteni şi foşti colegi care au plecat în străinătate şi care lucrează în domeniul calculatoarelor sau în alte domenii – medicină, farmacie. Aici, la acest liceu, se poate”, a spus Mihaela Paraschivu, reprezentantul Google.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Linux Cisco 5 ani

    Se scrie Linux si Cisco

    • Catalin Sevastre 5 ani

      Multumim pentru atentionare. Am facut corecturile necesare.