Prima paginăActualitateSanatate

Ghid de luptă împotriva cancerului, pentru angajatori

Dimensiune text

Patronatul Medicinei Integrative, prin intermediul Centrului regional de consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer din regiunea Nord Est – Oncosuport Iași, a lansat „Ghidul angajatorului”.

 

Acesta conține informații utile pentru managementul oricărei firme sau instituții care are în vedere elaborarea unei politici sociale responsabile privind gestionarea situației angajaților care suferă de maladii grave, cum este cancerul. În „Ghidul angajatorului” vor putea fi regăsite, printre altele, prevederi legislative, informații despre drepturi ale angajaților, beneficii ale angajatorilor care oferă persoanelor diagnosticate cu afecțiuni oncologice posibilitatea reintegrării pe piața muncii, dar și modele de bune practici agreate la nivel european. „Orice manager de firmă sau de instituție se poate confrunta, la un moment dat, în activitatea sa, cu o astfel de problemă gravă a unuia dintre angajații săi. De aceea, considerăm că o bună informare referitor la acest aspect este indispensabilă pentru oferirea sprijinului de care orice angajat ar trebui să se bucure în astfel de perioade dificile„, a precizat Virgil Kovaci, coordonatorului Centrului Oncosuport Iași.

„Ghidul anagajatorului” poate fi consultat și online la adresa http://www.informatiicancer.ro/index.php/informatii-utile/ghidul-angajatorului.

Centrul Regional Nord-Est – Oncosuport Iași, cu sediul în bulevardul „Tudor Vladimirescu”, nr. 42-44, etajul 2, oferă gratuit consiliere psihologică, asistență socială și juridică persoanelor din zona de Nord Est a țării, diagnosticate cu cancer de sîn, cancer de col uterin și cancer testicular, precum și aparținătorilor acestora. Centrul a fost înființat la Iași, prin proiectul „Rețea multiregională pentru terapie integrativă, consiliere și reintegrare socială a persoanelor diagnosticate cu cancer”, cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007 -2013, „Investește în oameni!”. Proiectul este implementat de Patronatul Medicinei Integrative, în parteneriat cu Associazione Oncologica Senigalliese Valli Misa e Nevola – Italia și Asociația de Terapii Integrative „Sfîntul Nectarie” – România.

COMENTARII

WORDPRESS: 0