GHEORGHE ȘTEFAN, CEA MAI ASPRĂ PEDEAPSĂ ÎN DOSARUL MICROSOFT

GHEORGHE ȘTEFAN, CEA MAI ASPRĂ PEDEAPSĂ ÎN DOSARUL MICROSOFT

 

stefanTrei condamnări s-au dat joi, 24 martie, în dosarul Microsoft, iar cea mai mare pedeapsă a primit-o Gheorghe Ștefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ. Dumitru Nicolae a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, a primit doi ani de detenţie, Dorin Cocoş doi ani de închisoare şi Gheorghe Ştefan a primit o pedeapsă de trei ani, decizia nefiind definitivă.

În cazul lui Gheorghe Ştefan, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dat o sentinţă de trei de ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, iar instanţa a decis confiscarea a peste trei milioane de euro.

La ultimul termen din dosar, la care procurorii DNA au cerut condamnarea la închisoare cu executare pentru toţi cei judecaţi, Gheorghe Ștefan a precizat judecătorilor: „Eu doar l-am adus pe Gabriel Sandu la acele întâlniri. Ţin minte ca i-am ăi zis ulterior, la partid, lui Gabriel Sandu: «Fă doar daca e legal, că dacă nu e legal nu ne mai salvează nici Zeus!». Eu nu am participat niciodată la niciun fel de discuţii despre comisioane sau sume de bani ce puteau fi obţinute în această afacere. După o lună sau două de la întâlniri, Dorin Cocoş a venit la mine şi mi-a zis: «Nea’ Gigi, am rupt şi pentru tine patru milioane de euro din afacerea aia». Eu nici nu ştiam că afacerea se cheamă Microsoft. Eu i-am spus că nu am nevoie de nimic. Dacă vrei, poţi finanţa partidul, pentru că vin alegeri prezidenţiale. După o săptămână, Dorin Cocoş a venit la mine şi mi-a cerut să îi recomand o persoană care să achiziţioneze materiale promoţionale pentru partid. Aşa era practica. Atunci i l-am recomandat pe Decebal Drăghiş, îl cunoşteam amândoi şi mai participase la campanii electorale. Era persoana care trebuia să facă munca de jos”.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Decizia de joi nu este definitivă.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0