Prima paginăSport

Gheorghe Poenaru, în amfiteatru la cursul profesorului Melendez

Dimensiune text

Gheorghe Poenaru, antrenorul principal al divizionarei C SCM Petrotub Roman, s-a aflat luni în București, în amfiteatrul de la sediul Federației Române de Fotbal, alături de alți circa 50 de tehnicieni români deținători ai licenței PRO.

 

 

Timp de aproape trei ore, a fost elev la cursul susținut de Gines Melendez Sotos (foto), director tehnic al Federației Spaniole de Fotbal, unul dintre principalii răspunzători pentru performanțele obținute de loturile naționale iberice în ultimii ani, titlurile mondial și european la nivel de seniori și juniori, spre exemplu.

Gines Melendez este unul dintre cei mai apreciați tehnicieni din lume. A lucrat mai bine de un deceniu și jumătate la reprezentativele de juniori ale Spaniei și aceasta spune totul. Am ținut să particip la acest eveniment important, să aflu direct părerea unui specialist în fotbal despre cum se poate face fotbal de mare și foarte mare performanță. Am aflat și cîteva dintre principiile care au stat și stau la baza supremației Spaniei în fotbal, toate legate de infrastructură. În Spania, antrenorii trebuie să fie puși la punct, profesional. Antrenorul principal la o echipă de juniori mari are licența PRO, obligatoriu. Există peste tot cîte un teren de fotbal și este creat, astfel, cadrul pentru selecția copiilor, esențială pentru alcătuirea viitoarelor loturi naționale. Așadar, Spania nu a ajuns întîmplător aici. Este vorba de mulți ani de muncă, de seriozitate, de organizare. Disciplina este, de asemenea, prioritară. Jucători juniori din lotul care a cîștigat titlul european au fost lăsați acasă, înainte de participarea la un turneu, întrucît nu au respectat programul de odihnă. Pentru selecționatele regionale, începînd cu cele ale copiilor de 12 ani, lucrează zeci de antrenori. De acolo sînt jucătorii de la echipele mari. Noi stăm prost la capitolul infrastructură, nu neapărat comparativ cu a lor. Sîntem în urmă tare. Să nu ne mai mire că n-avem rezultate!„, a spus Gheorghe Poenaru (foto dreapta), cel care a asistat și la o demonstrație practică a lui Melendez, cu lotul național de juniori al României.

Altfel, lotul SCM Petrotub Roman a efectuat antrenamentele de luni cu antrenorii secunzi Iosif Susanu și Gabriel Țapu, iar marți a fost luat în primire de Gheorghe Poenaru. Obiectivul la care se lucrează: rezultat favorabil în meciul de vineri, de la Panciu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0