Prima paginăActualitateEducatie

Gerul a trimis acasă elevii din Boghicea şi Valea Ursului

Dimensiune text

Școlile Căuşeni, Nistria, Valea Ursului, Giurgeni şi Muncel au fost închise din cauza viscolului.

Vremea rea de marţi a închis cinci şcoli din comunele Boghicea şi Valea Ursului. În comuna Boghicea, cursurile au fost suspendate la şcolile primare din satele Căuşeni şi Nistria. „Am acţionat cu utilajele în toate satele, dar, în câmp, drumurile au devenit impracticabile, din cauza viscolului. Era riscant să trimitem microbuzul şcolar pentru a aduce copiii la şcoala gimnazială, mai ales că era vânt puternic şi ger, aşa că s-a luat decizia suspendării cursurilor”, a precizat profesor Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Elevii de la şcolile gimnaziale din Slobozia şi Boghicea nu au avut acelaşi noroc. Dascălii au ajuns la cele două şcoli fără probleme. La orele amiezii, spun autorităţile locale, porţiunile de drum blocate cu zăpadă au fost curăţate de utilaje. Cu toate acestea, edilul comunei nu poate garanta dacă vor fi reluate cursurile, în condiţiile în care vântul va continua să sufle cu putere.

Trei unităţi şcolare din cele cinci de pe teritoriul comunei Valea Ursului au fost închise – Liceul Tehnologic din Valea Ursului şi şcolile primare din Giurgeni şi Muncel. „Cursurile au fost întrerupte în cele trei şcoli, pentru că drumul la ieşirea din pădurea Stejaru era înfundat, iar autobuzul a fost nevoit să se întoarcă din drum. Cursuri s-au ţinut la Școala Gimnazială din Chilii şi la Școala Primară din Bucium, deoarece cadrele didactice sunt localnice”, a precizat profesoara Iuliana Spătariu, directorul Liceul Tehnologic din Valea Ursului.

Conducerea unităţii de învăţământ spune că joi vor fi reluate cursurile în cele trei şcoli, drumul fiind curăţat de utilajele firmei care asigură deszăpezirea pe drumurile judeţene.

COMENTARII

WORDPRESS: 0